Video: Voldsom brand i Klintegården

Den 400 kvadratmeter store gård var helt overtændt ved brandvæsenets ankomst og intet står til at redde på den ubeboede gård, som i mange år har ligget hen som en ruin.

Tekst, foto og video af Jens Nielsen

Endnu engang har der været brand i Klintegården på Røsnæs. En voldsom brand har tidlig onsdag morgen lagt den gamle gård i endnu mere ruin end den var i forvejen. Branden må formodes at være påsat.

Tidlig onsdag morgen kl. 03.27 blev Vestsjællands Brandvæsen kaldt til brand på Klintegården på Røsnæs i Kalundborg.

Den 400 kvadratmeter store gård var helt overtændt ved brandvæsenets ankomst og intet står til at redde på den ubeboede gård, som i mange år har ligget hen som en ruin.

Vestsjællands Brandvæsen sendte alt disponibelt materiel og mandskab fra stationen i Kalundborg sammen med en vandtankvogn fra stationen i Gørlev, men intet står til at redde, alt er brændt.

Påsat brand

Der er ikke el på ejendommen, derfor er det mest sandsynligt, at branden er påsat og, at det har brændt længe inden nogen opdagede branden.

Det er ikke første gang, der har været brand i Klintegården. I september 2013 opstod der en mistænkelig brand i gårdens vestlænge, hvor politiets teori var, at branden var påsat, og i april 2020 var der igen brand i Klintegården, hvor der opstod store skader på bygningen.

Alle døre og vinduer har været lukket af med plader og der er hegn rundt om hele grunden. Der har ikke været adgang til bygningen i flere år, som i de sidste 50 år har været ejet af Kalundborg Kommune.

Engang var Klintegården en fornem sommerresidens for et formuende ægtepar fra det nordlige Københavns bedre borgerskab. I dag er det en trøstesløs ruin, der gennem årene er blevet udsat for hærværk og flere brande, nu er der stort set intet tilbage af Klintegården.

Del