Video: Toilettet er ikke en skraldespand

Nogle af de ting som bliver smidt i toilettet er mobiltelefoner, hygiejnebind, gebis, legetøj, øldåser, trusser, bleer, engangshandsker, alt sammen genstande, som let sætter sig fast i pumperne i kloaknettet.

Tekst og video af Jens Nielsen

Alt for mange bruger toilettet som en skraldespand, det bliver til et stort problem hos Kalundborg Forsyning, og dyrt for forbrugerne. 

Det er dyrt at transportere spildevand, derfor skal man tænke over, hvad man smider i toilettet.

Kalundborg Forsyning har tidligere sat en oplysningskampagne i gang for at mindske mængden af affald som smides ud gennem toilettet, men der er stadigvæk plads til forbedring hos borgerne, og det belaster bl.a. de 300 pumper som flytter de mange kubikmeter spildevand rundt i hele Kalundborg Kommune.

Tilsyneladende har kampagnen ikke ramt alle borgerne i Kalundborg Kommune, får medarbejderne hos Kalundborg Forsyning må mange gange om året køre ud til en stoppet pumpe, hvor klude, hår og vatpinde forhindrer pumpen i at fungere optimalt.

Nogle af de ting som medarbejderne oplever blive smidt i toilettet er mobiltelefoner, hygiejnebind, gebis, legetøj, øldåser, trusser, bleer, engangshandsker, alt sammen genstande, som let sætter sig fast i pumperne i kloaknettet, og det stopper pumperne og kræver dyre reparationer.

Ingenting forsvinder og bliver væk og heller ikke, når det skylles ud i toilettet, det koster mange penge, når de forkerte ting og sager ender i kloaknettet, og det bliver en dyr fornøjelse for Kalundborg Forsyning, som kun kan sende regningen videre til forbrugerne, så måske man lige skulle overveje hvad der trækkes ud i toilettet.

Del