Video: To mænd reddet af helikopter efter båd kæntrede

Tekst, foto og video: Jens Nielsen

To mænd er lørdag formiddag blevet reddet i land af en helikopter i Jammerland Bugt ud for Asnæs efter at deres jolle kæntrede. Begge er kørt til sygehuset til undersøgelse.

Politiet modtog lørdag klokken 09.32 en anmeldelse fra 112 om, at en båd med to personer er kæntret cirka 500 meter fra land, og at de ikke har redningsvest på, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Det er den ene af de to mænd fik selv ringet 112 hvorefter telefonforbindelsen forsvandt.

Der blev sendt såvel en redningshelikopter fra Roskilde og en båd fra Vestsjællands Brandvæsen til Jammerland Bugt. Kæntringen var sket ca. ud for Mineslund på Asnæs.

Desuden blev der sendt to ambulancer og indsatsleder fra både politiet og Vestsjællands Brandvæsen til stedet.

”Vi lettede så snart vi fik meldingen og var fremme indenfor 15 minutter og vi lokaliserede dem med det samme og fik dem reddet om bord i helikopteren,” fortæller den ene af den seks mand store besætning på redningshelikopteren, som landede på en mark ved siden af Asnæs Skovvej, ud for nr. 51.

De to mænd, som var på havjagt da deres båd kæntrede da den blev ramt af en bølge, var kolde og er kørt til sygehuset til tjek på skadestuen, men er ellers sluppet heldigt fra ulykken.

Del