Video: ’Stor Fest’ i højt humør

’Stor fest’ er en af de helt faste traditioner på Kalundborg Gymnasium og HF, hvor eleverne fester sammen med forældre og lærere.

Tekst, foto og video af Jens Nielsen

Fredag afholdt Kalundborg Gymnasium den årlige ’Stor fest’ hvor langt over 1200 elever, forældre og lærere festede sammen. Årets tema var ’Der var engang’, en fantastisk rejse gennem eventyrenes verden.

’Stor fest’ er en af de helt faste traditioner på Kalundborg Gymnasium og HF, hvor eleverne fester sammen med forældre og lærere. Hvert år er der et tema, som eleverne så udsmykker klasserne efter. I år var temaet ’Der var engang’.

Et af de faste punkter til ’Stor fest’ er Les Lanciers, som bliver danset i Kalundborghallen inden spisningen, og sådan var det også i år.

De knapt 600 festklædte unge mennesker kom parvis ind i Kalundborghallen, til klapsalverne fra de mange forældre der var mødt op.

”Jeg kan godt love jer, at det var ikke prisen på energi som i dag har optaget de unge mennesker, den halve bestand af områdets krøllejern, fladjern og strygejern blev tændt simultant for at de kunne gøre sig klar til Stor Fest, så eleverne er klar, nystrøgne med pailletter på tøjet og voks i håret, og de glæder sig,” sagde Trine Fogh Lauridsen, rektor for Kalundborg Gymnasium og HF, bl.a. i sin velkomsttale til de mange forældre der fyldte Kalundborghallen til sidste plads.

Les Lanciers har været en del af idrætstimerne flere gange, og selv om der var enkelte som mistede et trin, så blev det en flot og festlig dans som de mange forældre nød fra tilskuerrækkerne.

Efter dans i Kalundborghallen fortsatte festen i klasselokalerne på gymnasiet, hvor den medbragte mad blev indtaget.

Efter dans og spisning blev der åbnet op for festligt samvær i gymnasiets kantine og i samlingssalen, hvor der var forskellige barer og musik for både unge og ældre.

Del