Video: Spændende rallydyst

Selve rallyprøven blev afviklet i området nord for Høng på Hedevej og Mosevej, hvor lodsejere, politi og Kalundborg Kommune havde givet tilladelse til at afspærre den offentlige vej.

Tekst, foto og video af Jens Nielsen

Høng summede af rallybiler det meste af lørdagen da Kalundborg og Omegns Motorklub (KOMO), afviklede 4. afdeling af Yokohama Mesterskabet.

64 rallyhold stillede til start lørdag, da KOMO var vært for 4. afdeling af Yokohama Mesterskabet med start og mål hos Danish Agro i Høng.

Selve rallyprøven blev afviklet i området nord for Høng på Hedevej og Mosevej, hvor lodsejere, politi og Kalundborg Kommune havde givet tilladelse til at afspærre den offentlige vej.

Deltagerne skulle både under og over veteranjernbanens spor, og især der hvor der blev kørt under banen gav det gode muligheder for publikum, at følge deltagerne.

Rallyprøven blev kørt fire gange, to gange hver vej og fire omgange hver gang, så der var masser af race i Høng lørdag, med spændende dueller mellem de mange deltagere.

KOMO stillede selv til start med flere hold, med Kenneth Madsen / Mette Felthaus som favorit til at vinde generelt med deres Peugeot 208 T16 R5, men sådan skulle det ikke gå. Elektriske problemer i 2. gennemkørsel, hvor bilen gik i stå flere gange, satte holdet tilbage. Fejlen blev fundet i pausen mellem 2. og 3. gemmen kørsel, et defekt relæ. Holdet sluttede som nr. 4 i deres klasse og som nr. 6 sammenlagt.

Bedre gik det for Jacob Madsen / Line Nedergaard som vandt deres klasse og blev nr. 4. sammenlagt i deres Peugeot 208 Rallye4.

Claus Lanther / Mogens Gotlob sluttede som nr. 4 i deres klasse i deres Suzuki Swift KitCar, mens Niclas Nielsen / Rasmus Jørnow i Citroen C2R2 blev nr. 7.

Løbet blev generelt vundet af Marco Gersager, Solrød Strand i en Skoda Fabia Rally2, Anders Lysen, Sorø, blev samlet nr. 2 i en Suzuki Swift R, mens Simon Vallentin fra Holbæk blev nr. 3 i en Subaru Impreza N12.

Del