Video: Politiets aktionsstyrke sat ind i stor anholdelsesaktion

Politiet tog ingen chancer og frem mod midnat ankom den ene bil fra politiet efter den anden, bl.a. en lang række af betjente fra politiets aktionsstyrke, som medbragte et særlig pansret køretøj, en såkaldt Bearcat.

Af Jens Nielsen

Mandag aften og natten til tirsdag udspillede der sig dramatiske scenen i forbindelse med en anholdelsesaktion i Viskinge. Politiets aktionsstyrke var indsat og en 42-årig mand er nu anholdt.

Politiet fik mandag klokken 20.18 en anmeldelse om husspektakler på en adresse på Skolelodden i Viskinge. Den ene part rettede trusler på livet mod den anden part i huset og mod politiet i tilfælde af, at de mødte op.

Derfor tog politiet ingen chancer og frem mod midnat ankom den ene bil fra politiet efter den anden, bl.a. en lang række af betjente fra politiets aktionsstyrke, som medbragte et særlig pansret køretøj, en såkaldt Bearcat. Der var ligeledes tilkaldt to ambulancer og en paramediciner.

De mange betjente, et skøn omkring 30 personer, oprettede base på græsarealet ved Jydegårdsvej/Hovedgaden i Viskinge hvorfra aktionen blev koordineret.

Godt midnat rykkede aktionsstyrken så ind på Skolelodden i deres Bearcat og med en megafon kaldte politiets forhandler mange gange på husets mandlige beboer. Udrykningshornet blev også aktiveret adskillige gange for at gøre opmærksom på, at politiet altså var til stede lige uden for døren.

Efter en flere timer lang indsats ved adressen på Skolelodden i Viskinge kunne politiet så klokken 02.32 anholde en 42-årig mand uden dramatik. Han er sigtet for trusler på livet, oplyser vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Efterforskningen af sagen fortsætter tirsdag, hvor politiets jurister skal vurdere, om den anholdte mand, som ikke var kendt af politiet i forvejen, skal fremstilles i grundlovsforhør.

Aktionsstyrken

Aktionsstyrken hører under Politiets Efterretningstjeneste (PET). Dens primære opgave er at opretholde et operativt antiterrorberedskab og hjælpe resten af politiet med særligt vanskelige eller farlige opgaver.

Aktionsstyrkens opgaver består bl.a. af terrorbekæmpelse, gidselredning og særligt farlige anholdelser. De forskellige opgaver løses i tæt samarbejde med resten af politiet og enheder fra Forsvaret. Aktionstyrken løser hovedparten af sine opgaver nationalt, men der kan også, i særlige tilfælde, forekomme opgaveløsninger internationalt.

Del