Video: Politiet efterforsker fortsat hændelse ved gymnasium

Politiet er ved at få klarlagt, om der er sket et overfald og/eller et seksuelt overgreb tirsdag nat. Eller om der er tale om en ung kvinde, der tumlede alkoholpåvirket rundt. De er fortsat i gang med diverse undersøgelser.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk Video: Jens Nielsen

Onsdag formiddag spærrede Midt- og Vestsjællands Politi flere områder af ved Kalundborg Gymnasium og havde politihunde ude, idet man er ved at få klarlagt, om der er sket et overfald og/eller et seksuelt overgreb tirsdag nat. Politiet er fortsat i gang med diverse undersøgelser.

Politiet blev oprindeligt kaldt ud onsdag formiddag i forbindelse med en anmeldelse om forsøg på indbrud på Kalundborg Gymnasium. Men da de ankom til gymnasiet, fandt de effekter der kunne relatere til to hændelser, de var ude til tirsdag nat i samme område, og de er nu i gang med at efterforske, om der er tale om et overfald og/eller et seksuelt overgreb eller, om der er tale om en ung kvinde, der er tumlet rundt stærkt alkoholpåvirket.

Natten til onsdag var politiet i Kalundborg midtby kl. 3 i forbindelse med en anmeldelse om uro i privathjem. To unge kvinder og en ung mand var her impliceret. Den ene kvinde, på19 år, blev sendt hjem, da politiet vurderede, at det var hun i stand til, og den anden kvinde, på 20 år, kom i detentionen grundet alkoholpåvirkning. En time senere møder politiet den 19-årig kvinde, gående rundt i den centrale del af Kalundborg uden bukser på. Hun bløder fra et sår på hånden, og har blod i ansigtet. De kan ikke få en sammenhængende forklaring fra hende grundet alkoholpåvirkning, men hun har muligvis været udsat for et seksuelt overgreb og/eller et overfald.

”Vi har sendt kvinden ind til Center For Seksuelle Overgreb på Rigshospitalet, og vi fortsætter vores undersøgelse fra de afspærrede områder ved Kalundborg Gymnasium. Umiddelbart mener vi ikke, at der er tale om, at der har været forsøg på indbrud, men derimod hærværk i form af den knuste rude. Vi ved endnu ikke, om den 19-årig kvinde har forsøgt at knuse ruden. Det er også en del af de undersøgelser, vi er i gang med fra gerningsstedet. Vi ved, at de beklædningsgenstande, som vi fandt ved gymnasiet, er hendes, men vi skal nu have klarlagt, om det blod ved den knuste rude også er hendes,” fortæller Martin Bjerregaard, der er kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, og fortsætter: ”Hun var meget påvirket af alkohol, og har svært ved at huske, hvad der skete. Vi ved derfor endnu ikke, om vi står med et offer for en seksuelt overgreb, en forbrydelse eller en påvirket kvinde, der har tumlet rundt i Kalundborg og ved et uheld eller i vrede har knust ruden, taget sine bukser af for at standse blødningen fra hånden. Det så drabeligt ud, men det var et mindre sår fra hånden, som hun blødte fra.”

Martin Bjerregaard fortæller endvidere, at politiet har aftalt en ny tid for afhøring med kvinden, hvor en bistandsadvokat også er tilstede. De har endvidere afhørt manden fra lejligheden, hvor der var uro samt kvinden i detentionen, og politiet ved, hvor den 19-årig kvinde har været henne til det givne tidspunkt, hvor patruljen ankommer til lejligheden, hvor der er uro.

”Men hvor hun har befundet sig en times tid derfra, indtil patruljen møder hende i den centrale del af byen igen, ved vi endnu ikke. Derfor er vi fortsat i gang med omfattende undersøgelser, ligesom vi mangler en afsluttende afhøring af kvinden,” fortæller Martin Bjerregaard.

Del