Video: Ørsted ballon i luften over Kalundborg

Ballonen der har Ørsteds logo på siden, er en speciel shape ballon der er formet som en jordklode, med påtrykt satellitbillede af jorden.

Af Jens Nielsen

Den mangedobbelte DM vinder i varmluftballon, Christoffer Mundt, satte lørdag aften sin Ørsted sponserede ballon op over Kalundborg, for at markere, at Asnæsværket inviterer til Åbent Hus på den nye flisfyrede kraftværksblok søndag d. 12. juni.

Ballonskipper Christoffer Mundt satte sin flotte varmluftballon op fra Gisseløre lørdag aften, for at sætte fokus på Åbent Hus-arrangementet på Asnæsværket søndag i næste uge.

Ballonen der har Ørsteds logo på siden, er en speciel shape ballon der er formet som en jordklode, med påtrykt satellitbillede af jorden.

Med i kurven under ballonen var bl.a. kraftværkschef Flemming Zinckernagel og Jens Nybo Jensen, pressemedarbejder hos Ørsted, og så havde TV-Kalundborg.dk været så heldige også at få en plads.

Ballonskipper Christoffer Mundt fik gang i de to store gasbrændere som fik ballonen til at lette fra jorden. Herefter fløj den kæmpe ballon stille og roligt hen over Kalundborg by, ud over Kalundborg Havn inden den tog kurs ind ov er land igen og den erfarne ballonskipper satte med præcision ballonen ned på græsarealet mellem Hareskovvej og Slagelsevej tæt på Multi-Tech.

Turen var 4,1 km. lang og varede 65 minutter.

Efter ballonen var landet blev den pakket sammen inden deltagerne på dagens flyvning blev døbt, som det hører sig til, og der blev skålet i ’ballonvand’.

Ballonskipper Christoffer Mundt fik sit certifikat i 1991 og har fløjet mere end 1000 timer i varmluftballon.

Alle interesserede er velkommen til Åbent Hus på Asnæsværker på næste søndag, det kræver dog tilmelding på forhånd, og det er der faktisk allerede 1000 som har gjort.

Video: Kom til åbent hus på Asnæsværket

Del