Video: Online Julegudstjeneste fra Nyvangskirken

”Det begynder i et fodertrug ude i en stald, langt fra lægernes hygiejneråd og verdenspressens kameraer."

Tekst, foto og video af Jens Nielsen

Nyvangskirken er gået sammen med TV-Kalundborg om at lave en online julegudstjeneste, som er optaget d. 23. december. 

Rigtig mange gerne vil være med i kirken juleaften, men er bekymrede for at deltage på grund af smittefare og samtidig er der en begrænsning for hvor mange som må være i kirken.

Sognepræst Birgitte Saltorp, organist Teresemarie Lisiux og korleder Gitte Overbjerg har arrangeret en lidt forkortet julegudstjeneste, som er optaget d. 23. december og som nu kan opleves her på TV-Kalundborg.

”Det begynder i et fodertrug ude i en stald, langt fra lægernes hygiejneråd og verdenspressens kameraer. Det begynder bitte småt, og sådan bliver det også jul for os i år. Ikke som det store brag hvor vi kan være sammen med bogstavelig gud og hver mand,” siger Birgitte Saltorp, præst ved Nyvangskirken, bl.a. i sin prædiken.

Selvom der er Nyvangskirken er med til at lave en virtuel julegudstjeneste, vil der stadig være en julegudstjeneste i kirken juleaftensdag kl 15.00. men med de restriktioner der gælder, som fremvisning af coronapas og brug af mundbind eller visir, nå man går ind og ud af kirken. Restriktionerne betyder at der kun var plads til 140 kirkegængere i Nyvangskirken. 

Del