Video: Ny rekord - 1000 til diabetes løb

Traditionen tro var der arrangeret et motionsløb i samarbejde med KIF, med ruter på både fem og 10 km. og i år var feltet rekordstort til trods for både koldt og regnfuldt vejr.

Tekst, foto og video af Jens Nielsen

Novo Nordisk markerede i dag World Diabetes Day i Kalundborg, bl.a. med et motionsløb hvor rekord mange deltog, selv om vejret ikke var det bedste.

Hvert år d. 14. november markerer Novo Nordisk World Diabetes Day i Kalundborg. Og sådan var det selvfølgelig også i år.

Traditionen tro var der arrangeret et motionsløb i samarbejde med KIF, med ruter på både fem og 10 km. og i år var feltet rekordstort til trods for både koldt og regnfuldt vejr.

Næsten 1000 mødte op, helt nøjagtigt 980, mod omkring 750 sidste år.

På Torvet var opstillet en række boder hvor der var mulighed for at blive meget klogere på sund livsstil. Man kunne bl.a. møde Ubberup Højskole, Gerlev Legepark, Diabetesforeningen, Tandplejen, Sundhedsformidlerne, Go Form og flere andre.

Der var også masser af gratis aktiviteter for børn. De unge kunne møde Jacob og Noah fra Fodboldtricks, der er Danmarks bedste til at jonglere, freestyle og lave tricks med fodbolde. Og Ray Ray gav Danmarks sundeste børnekoncert og inviterede hele familien med på en rejse med regnbuer, flyvende drager og forsvundne smil.

Alle pengene for at deltage i motionsløbet går ubeskåret til Solglimt i Odsherred, der er et hjem for børn og unge med diabetes.

Fakta om diabetes

  • På verdensplan lever 1 ud af 10 voksne med diabetes. Det er mere end 537 millioner voksne (20-79 år). Dette tal forventes at stige til 783 millioner i 2045.
  • Næsten 1 ud af 2 voksne (44%) med diabetes er ikke diagnosticeret. De fleste af dem har type 2 diabetes.
  • 541 millioner voksne på verdensplan har øget risiko for at udvikle type 2 diabetes.
  • 1 ud af 6 fødende (svarende til cirka 21 mio.) er påvirkede af forhøjet blodsukker under graviditeten.

Del