Video: Nu får du får et venligt blink på Holbækvej

Tekst, foto og video: Jens Nielsen

Onsdag formiddag blev den nye ’smart-belysning’ i fodgængerfeltet på Holbækvej, sat i drift. Den nye ’smart-løsning’ er sponseret af den lokale vognmandsforretning Johannes Rasmussen, Svebølle A/S

Smart-belysningen skal gøre bilister ekstra opmærksomme på fodgængere i nyt fodgængerfelt på den delstrækning af Holbækvej som nu er færdigrenoveret.

Med trafiksikkerheden for øje er der blandt andet etableret et nyt helleanlæg og fodgængerfelt med blink - et såkaldt Torontoanlæg. Nu tilføjes endnu et lag i sikkerheden, når der nu er blevet tændt for et nyt smart fodgænger-advarselssystem, der skal give ekstra opmærksomhed på gående i fodgængerfeltet. Det såkaldte "Smart Pedestrian System" er baseret på sensorer, der registrerer fodgængeraktivitet ved feltet og dermed aktiverer LED-lysmarkering i vejbanen, der advarer bilister om aktivitet i området. Fodgænger-advarselssystemet et er et 1-årigt forsøgsprojekt udført af firmaet ATKI. Et lignende forsøg kører i Hørsholm.

Onsdag formiddag blev systemet sat i drift, med til begivenheden var direktør i Johannes Rasmussen, Svebølle A/S Klaus W. Rasmussen og formand for Teknik- og Miljøudvalget i Kalundborg Kommune, Jakob Beck Jensen.

”Holbækvej i Kalundborg er med omkring 10.000 bilister i døgnet, en af de mest trafikerede strækninger i Kalundborg Kommune, så vi er glade for donationen og den lokale opbakning til at fremme trafiksikkerheden,” sagde, Jakob Beck Jensen.

Fodgængerfeltet er sponsoreret af Ruth og Johannes Rasmussens Fond/ Vognmandsfirmaet Johannes Rasmussen A/S, Svebølle - til gavn for både borgere og den generelle trafiksikkerhed.

"Vores vognmandsforretning kører hvert år millioner af kilometer på vejene, og vi føler et stort ansvar for trafiksikkerheden. Derfor støtter vi gerne projekter og nye initiativer, der kan være med til at øge trafiksikkerheden,” sagde direktør i vognmandsforretningen Klaus W. Rasmussen.

 

Del