Video: New York og Kalundborg fusionerede

Den nye flotte basketballbane, som er placeret mellem skaterbanen og Kalundborg Gymnasium, har kostet 1.000.000 kr.

Tekst, foto og video af Jens Nielsen

Den nye basket arena Kallebronx i Munkesøen blev lørdag indviet i forbindelse med BEVÆG festivalen.

Kalundborg Basketball Saintz har ved hjælp af fondsmidler og klubbens egne penge skaffet kapital til ny udendørs basketballbane i Munkesøen i Kalundborg.

Midt i maj måned blev banen afleveret af håndværkerne og unge og ældre med hang til basketball og streetbasket har nu fået de mest perfekte rammer til deres sport.

Lørdag blev den nye Basket Arena så endelig indviet og den har fået navnet Kallebronx. Det var borgmester Martin Damm som fik æren af at klippe den røde snor og erklære banen for åben.

”Selvfølgelig skal det da hedde Kallebronx, New York og Kalundborg fusionerede lige her i Munkesøen, det er verdensklasse, vi har fået et fantastisk aktiv” sagde Martin Damm i sin tale. Borgmesteren havde også stor ros til Ove Bjørn Kraft, formand for Kalundborg Basketball Saintz, for det store arbejde med bl.a. at finde fondsmidler til projektet.

Den nye basketballbane har internationale godkendte mål og er helt på højde med baner i de større byer i Danmark.

Den nye flotte basketballbane, som er placeret mellem skaterbanen og Kalundborg Gymnasium, har kostet 1.000.000 kr.

De fleste af pengene som kommer fra fondsmidler, bl.a. fra Bent O. Jørgensens Fond, A.P. Møller Fonden, Novo Nordisk, Nordea-fonden, DIF og DGI foreningspulje, BørneBasketFonden og fra Folkeoplysningsudvalget i Kalundborg Kommune.

Del