Video: Motocross-eliten kæmpede om DM på en meget våd bane

Motocrossbanen i Svebølle har det hele, masser af udfordringer, gode oversigtsforhold og de mange tilmeldte deltagere leverede varen med masser af dramatik, fart og flotte hop på deres vilde motocross maskiner.

Tekst, foto og video af Jens Nielsen

Svebølle Motocross Klub var søndag vært for årets tredje afdeling af DM i Motocross. Rigtigt mange publikummer lagde vejen forbi banen i Svebølle og fik masser af fart og spænding på en bane som var noget våd efter formiddagens regnskyld.

Søndag var landets bedste motocrosskørere i aktion på banen i Svebølle hvor det gjaldt 3. afdeling af Danmarksmesterskabet.

Både kørere og publikum kunne glæde sig over det kæmpe arbejde de mange frivillige i klubben har lagt i, at skabe en udfordrende bane, der samtidig er en af de mest publikumsvenlige af slagsen i Danmark. Faktisk var lige omkring 100 frivillige i gang søndag for at DM-afdelingen kunne afvikles.

Motocrossbanen i Svebølle har det hele, masser af udfordringer, gode oversigtsforhold og de mange tilmeldte deltagere leverede varen med masser af dramatik, fart og flotte hop på deres vilde motocross maskiner.

Deltagerne blev ekstra udfordret på grund af den store regnbyge der ramte Svebølleområdet først på formiddagen. Den forvandlede banen til en stor mudderpøl.

”Der er god opbakning til arrangementet fra publikum, vi er lige omkring 1000 personer incl. Deltagere og mekanikere, det er vi godt tilfredse med,” fortæller Benny Lorentsen, der er formand for Svebølle Motocross Klub.

Der blev kæmpet i tre forskellige klasser til DM-afdelingen i Svebølle, A MX1 og A MX2 som udgør det højeste seniorniveau og Mini 85-klassen, som er for de hurtige unge kørere i alderen 10-15 år.

Svebølleklubben stillede selv med 15 deltagere.

Eneste pige

Motocross tiltrækker flest drenge og mænd, men enkelte piger blander sig også. En af dem er lokale 13-årige Jasmina Rasksen, som er medlem af Svebølle Motocross Klub og som faktisk har kørt motocross i 10 år, så hun startede samtidig med at hun lærte at gå.

Hun giver drengene kamp til stregen og fører DM for piger i sin klasse. Til løbet i Svebølle søndag var hun eneste pige blandt de mange deltagere.

Del