Video: Meget er sket siden første spadestik

Meget er sket siden første spadestik i december 2021.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Meget er sket siden første spadestik i december 2021. Der er rigtig god fremdrift på byggeriet af den nye 50.000 m2 store fabrik på Novo Nordisk i Kalundborg.

Der bygges en utility-bygning, der skal huse forsyninger til fabrikken. Bygningen er ’vejrtæt’, og indvendige installationer er påbegyndt. Opførslen af hovedbygningen – selve fabrikken – skrider ligeledes planmæssigt fremad, og de første dele af bygningen bliver vejrtæt inden årsskiftet, hvorefter installationsarbejdet kan påbegyndes. Arbejdet med etablering af kælder med fx omklædningsrum er også i gang.

Alle midlertidige parkeringsarealer, kontorfaciliteter samt kantine, der skal huse de mange medarbejdere på byggeprojektet, er blevet klargjort. Interne veje forventes asfalteret og afsluttet inden jul 2022.

Det store ambitiøse byggeri giver arbejde til op mod 2.500 medarbejdere i byggefasen, og der vil blive 400 nye arbejdspladser, når hele byggeriet står færdig i 2027.

At der er tale om et kæmpe projekt, vidner de mange byggekraner i området tydeligt om. Et virvar af store og lidt mindre kraner i alle former og mærker rækker op mod himlen, og flytter hver dag mange tons byggematerialer rundt på den store byggeplads.

Del