Video: Kom til åbent hus på Asnæsværket

Kom helt tæt på maskinrummet og kombiner familieudflugt med et indblik i el og fjernvarme. Lær meget mere om virksomhedernes grønne omstilling, og hvad det betyder for dig og for lokalområdet.

Video af Jens Nielsen

Efter godt tre års intenst arbejde med at ombygge Asnæsværket kunne H.K.H. Kronprinsen i 2020 indvi den nye flisfyrede kraftværksblok på Asnæsværket. Nu inviteres alle interesserede til Åbent Hus.

Dengang betød corona-restriktionerne, at et planlagt åbent hus-arrangement måtte udskydes, og det vil vi gerne råde bod på nu.

Derfor inviterer Ørsted og Kalundborg Symbiose til åbent hus på Asnæsværket søndag den 12. juni 2022, hvor du er velkommen til at tage familie og venner med og komme ind bag facaden på Asnæsværkets nye blok.

Kom helt tæt på maskinrummet og kombiner familieudflugt med et indblik i el og fjernvarme. Lær meget mere om virksomhedernes grønne omstilling, og hvad det betyder for dig og for lokalområdet.

Asnæsværket byder indenfor til en dag fuld af oplevelser for alle aldre. Du kan blandt andet få en rundvisning på værket, høre spændende oplæg om bæredygtighed på både voksen- og børneniveau, og så vil der også være et legeområde til børnene. Når du har brug for en forfriskning, bydes der på en varm pølse, en kold is og lidt at drikke.

Af hensyn til den praktiske afvikling er tilmelding til åbent hus-arrangementet nødvendig.

Læs mere og tilmeld dig på: åbent-hus-på-asnæsværket.dk

For at få alle med, er der arrangeret en gratis bus, der kører i pendulfart fra Kalundborg Banegård.

Grøn fjernvarme og grøn procesenergi

Asnæsværkets nye flisfyrede kraftværksblok er grøn fjernvarme og grøn procesenergi til Kalundborg

Med den nye kraftværksblok kan Asnæsværket nu levere grøn fjernvarme til Kalundborg og grøn procesenergi til Novo Nordisk og Novozymes. Anlægget er designet, så det giver mulighed for en fleksibel produktion i forhold til procesdamp, fjernvarme- og el-leverancer.

Det flisfyrede anlæg er placeret øst for de eksisterende kraftværksbygninger og er koblet på den eksisterende infrastruktur til procesdamp og fjernvarme, ligesom det benytter de eksisterende faciliteter, som for eksempel kajanlæg og brændselslager. 

Reduktion på op til 800.000 tons CO2

Omstillingen fra kul til træflis på Asnæsværket har betydet en årlig CO2-reduktion på op til ca. 800.000 tons. Det svarer til den årlige CO2-udledning fra mere end 400.000 biler og bidrager dermed markant til Danmarks grønne omstilling.

Træflisen til Asnæsværket kommer hovedsageligt fra restprodukter som grene, kviste og udtyndingstræ, og alle leverandører skal sikre, at flisen kommer fra bæredygtigt skovbrug, hvor skovene bliver genplantet, og biodiversiteten beskyttes.

Del