Video: Kendt kunstner - ”I må aldrig miste glæden ved at arbejde"

20-års jubilæumsudstillingen har åben på Skolen på Herredsåsen til kl. 16 lørdag og søndag fra kl. 10-16.

Tekst, foto og video af Jens Nielsen

Den internationale kunstner med lokale rødder, Maja Lisa Engelhardt, åbnede efterårsudstillingen for Kunstnerforeningen IRIS, der i år kan fejre 20-års jubilæum.

”I må aldrig miste glæden ved at arbejde, bliv ved og bliv ved,” sagde Maja Lisa Engelhardt bl.a. i sin tale til de mange interesserede som var mødt frem på Skolen på Herredsåsen lørdag formiddag, for at overvære åbningen af Kunstnerforeningen IRIS årlige efterårsudstilling. I år er der i øvrigt 20-års jubilæum.

15 af foreningens 24 medlemmer udstiller nogle deres seneste værker. Desuden har udstillingen besøg af tre gæsteudstillere. Lise Fjord Christensen med strandfund/små skulpturer, Linda Kragh Nielsen med stenbilleder, samt Kalundborg Quilterne med patchwork og quilt.

Initiativtagerne til foreningen i sin tid var Inger Ravn Højland og Linda Brandborg. Desværre mistede foreningen Linda i eftersommeren, men nogle af hendes malerier er med på udstillingen, ligesom ét af hendes malerier pryder plakaten.

Kunstnerforeningen IRIS har mulighed for at mødes i billedkunstlokalet hver mandag på Skolen på Herredsåsen, hvor der males, tegnes, og medlemmerne motiverer og inspirerer hinanden i et kreativt og kunstnerisk fællesskab.

20-års jubilæumsudstillingen har åben på Skolen på Herredsåsen til kl. 16 lørdag og søndag fra kl. 10-16.

Del