Video: Har produceret gipsplader i godt 50 år – nu er det slut

Fabrikken kunne sidste år fejre 50-års jubilæum, men nu er det slut. I 2024 lukker produktionen. Nu skal de mange medarbejdere hjælpes videre.

Tekst, foto og video af Jens Nielsen

Sidste år kunne Gyproc fejre, at det var 50 år siden at gipsplade fabrikken i Kalundborg blev indviet. Men nu er det slut, i løbet af 2024 stopper produktionen og en stor del af de 141 medarbejdere bliver afskediget.

Saint-Gobain Gyproc i Kalundborg lukker for produktionen, og Gyproc skal fremadrettet drives som salgs- og logistikorganisation i Danmark. Både leverancer, serviceniveau og ydelser til den danske byggebranche vil fortsætte uændret, men baseret på produktion i vores nabolande. Det meldte selskabet ud i en pressemeddelelse torsdag i sidste uge.

En del af de 141 medarbejdere hos Gyproc i Kalundborg, hvor virksomheden har produceret gipsplader og elementer til gipslofter, vil fortsætte i Gyproc Danmarks nye salgs- og logistikorganisation. Men lukningen af produktionen betyder desværre også, at Gyproc er nødt til at tage afsked med en række ansatte; hvor mange det kommer til at dreje sig om ligger ikke fast på nuværende tidspunkt.

Men lige netop opgaven med at skaffe de mange medarbejdere videre i nye job arbejdes der i øjeblikket på i samarbejde med Kalundborg Kommune, de faglige organisationer og der vil også blive lavet et samarbejde med de øvrige virksomheder i Kalundborg, oplyser Gyprocs fabrikschef Søren Arens.

Del