Video: Grøn omstilling sætter Kalundborg Havn på verdenskortet

”Det vil sætte Kalundborg Havn på verdenskortet,” siger Mikael Gutman, CEO APM Terminals Nordic.

Af Jens Nielsen

APM Terminals som håndterer containere fra ind- og udland på Ny Vesthavn sætter nu Ny Vesthavn på verdenskortet med grønt brændstof og elektrificering af havnens store kraner.

Fredag kunne Kalundborg Havn indvie en omfattende opgradering af havnens eksisterende forretningsgrundlag med en bygning som rummer faciliteter til grænsekontrol for både Toldstyrelsen og Fødevarestyrelsen.

Samtidig kunne APM Terminals meddele, at der fremover kun vil blive anvendt et særligt grønt brændstof der reducerer CO2 aftrykket med 90% og dertil kommer, at som en del af havnens udvikling har Kalundborg Havn planlagt fuld elektrificering af deres kraner inden for det næste år. Dette skridt væk fra fossile brændstoffer vil reducere CO2-udledningen og understrege Kalundborg Havns engagement i bæredygtig drift.

Endnu et skridt på Kalundborg Havns grønne omstillingsrejse begynder tages allerede i næste uge hvor Maersks første e-methanolskib Laura Maersk lægger til her i Kalundborg, hvilket ligeledes markerer et vigtigt skridt på den grønne rejse og fremtid.

”Det vil sætte Kalundborg Havn på verdenskortet,” siger Mikael Gutman, CEO APM Terminals Nordic.

Del