Video: Gør klar til Pride gennem Kalundborg

Denne fredag var noget helt særligt, der var nemlig inviteret til kabaret, både med gruppens egne medlemmer og hvor den ene professionelle dragqueen efter den anden indtog scenen.

Tekst, foto og video af Jens Nielsen

LGBT+ Ungegruppe Vestsjælland (LUV) inviterede fredag aften til kabaret hvor den ene dragqueen efter den anden indtog scenen. Først i juli måned gennemføres en Pride gennem Kalundborg. En begivenhed der fejrer kærlighed, mangfoldighed og inklusion.

Det er ikke altid lige let ikke at passe ind i samfundets kasser. Men hvorfor skal man også det? At skille sig ud kan være rigtig svært. Især, hvis man er ung og ikke har nogen, der forstår en. Ikke har nogen, der lytter uden at dømme, og det er der desværre flere unge i Kalundborg, og mange andre steder i Vestsjælland (samt i resten af verden), der oplever.

Derfor blev LGBT+ Ungegruppe Vestsjælland (LUV) stiftet for fem år siden. Her er alle velkomne uanset seksualitet, køn og religion. Gruppen mødes hver fredag aften i UngKalundborgs lokaler på Skovbrynet i Kalundborg.

Denne fredag var noget helt særligt, der var nemlig inviteret til kabaret, både med gruppens egne medlemmer og hvor den ene professionelle dragqueen efter den anden indtog scenen til klapsalver fra publikum.

”Første gang vi arrangerede kabaret var det meget båret op af nogle mere eller mindre professionelle men nu har de unge selv fået mod på at optræde, så det er en måde at få paraderne ned på,” fortæller Pylle Quaade, der er idémager bag LUV.

Pride gennem Kalundborg

LGBT+ Ungegruppe Vestsjælland arbejder lige nu med de sidste detaljer for en Pride den 6. juli, med et stort optog gennem gaderne i Kalundborg for til sidst at ende i Kalundborg Havnepark hvor der vil være musik, dans og relevante taler. En begivenhed der fejrer kærlighed, mangfoldighed og inklusion.

”Med fokus på empati, lydhørhed og nytænkning, er dagen tænkt som en lille byfest, hvor vi deler ønsket om retten til at være, den du er. Regnbuefamilier og lgbt+ personer skal også kunne trives i vores kommune. Vi har alt for mange unge i mistrivsel. Unge der har svært ved at finde fodfæste i voksenlivet. Alt for meget utryghed, vold og mobning,” fortæller Pylle Quaade, og fortsætter, Vi er i en positiv dialog med Novo Nordisk som gerne vil være med og så vil vi gerne udfordre kommunen på, at kan vi måske bruge lidt tid på at lytte til hinanden og kan sådan en Pride være et af de første skridt til en dialog om et samarbejde.”

Og tilsyneladende er et samarbejde med Kalundborg Kommune måske ikke så langt væk. På det kommende Økonomiudvalgsmøde skal der tages stilling til et udkast til en kortfattet mangfoldighedspolitik, som kan sendes i høring forud for behandling i kommunalbestyrelsen. 

”De folk der har med det her at gøre, de gør det så godt og skaber de trygge rammer for de unge mennesker som søger det her miljø, det er helt fantastisk, det skal vi bare sige tak for og det er selvfølgelig også derfor vi snakker om en eller anden form for mangfoldighedspolitik i kommunen,” fortæller det lokale kommunalbestyrelsesmedlem Esben Hansen (S), som var blandt tilskuerne til fredagens kabaret.

Del