Video: God fremdrift på store byggeprojekter i Kalundborg

Byggepladsen, der svarer til 23 fodboldbaner, forventes i de kommende år at beskæftige omkring 3.000 håndværkere.

Video: Novo Nordisk

Af Jens Nielsen 

Der er fortsat stor aktivitet og synlige fremskridt på Novo Nordisks byggeprojekter i Kalundborg.

Byggeriet af den 170.000 m² store produktionsfacilitet hos Novo Nordisk, hvor første spadestik blev taget tilbage i november 2023, har nu været i gang i syv måneder, og fremdriften er tydelig.

Alle produktionsbygningerne er under konstruktion og følger tidsplanen. En vigtig milepæl blev nået i juni, da den første bygning blev lukket og gjort 'vejrtæt', oplyser Novo Nordisk.

Byggepladsen, der svarer til 23 fodboldbaner, forventes i de kommende år at beskæftige omkring 3.000 håndværkere. Fabrikken forventes færdig i 2029.

De nye midlertidige kontorfaciliteter i Rendsborgparken, der fremover skal huse 400 projektmedarbejdere fra byggeprojekterne, er ligeledes ved at blive færdiggjort.

Arbejdet er rykket indenfor

Den 50.000 m² store finrensfabrik på Stejlhøj følger ligeledes tidsplanen, og procesudstyr installeres og testes i fabrikkens tre produktionslinjer.

Facaden på bygningen er ved at blive færdiggjort, og de udvendige aktiviteter er aftaget, og arbejdet er rykket indenfor. Dog er der fortsat udendørs arbejde med at genetablere taget på bygningen, i forlængelse af tagbranden i maj.

Branden forårsagede kun minimale skader på taget, som nu er overdækket og under reparation. Fabrikken forventes fortsat færdiggjort i 2027.

Del