Video: Flot internationalt optog gennem byen

Gymnasiet er vært for det store internationale projekt, Euroweek, men besøg af 200 gymnasieelever og lærere fra ikke mindre end 20 forskellige europæiske lande

Tekst og video af Jens Nielsen

Gymnasiet har besøg af 200 gymnasieelever og lærere fra ikke mindre end 20 forskellige europæiske lande. En flot flagparade satte torsdag gang i det store internationale projekt, Euroweek.

Kalundborg Gymnasium og store dele af Kalundborg by summer af liv og international atmosfære helt frem til d. 24. september.

Gymnasiet er nemlig vært for det store internationale projekt, Euroweek, men besøg af 200 gymnasieelever og lærere fra ikke mindre end 20 forskellige europæiske lande, som skal lære om Danmark, om hinandens kulturer og i fællesskab arbejde med et projekt omkring bæredygtighed.

Den officielle åbningsceremoni foregik torsdag morgen i Kalundborg Gymnasiums samlingssal og efterfølgende var der en flot flagparade gennem byen. Det store optog startede ved Kalundborg Gymnasium, gik ad Bredgade, Nygade og retur gennem Kordilgade.

De mange elever bliver indkvarteret privat hos familier i Kalundborg og omegn, som gæstfrit tager imod de mange deltagere, og giver dem et indblik i livet i et dansk hjem.

Euroweek blev afholdt første gang i Tournai i Belgien i 1992, og har dermed 30-års jubilæum i år. Det er tredje gang, Kalundborg Gymnasium er vært for projektet – i år i samarbejde med gymnasiet Calmare Internationella Skola i Kalmar, Sverige. Når Euroweek-dagene i Kalundborg er slut, drager de mange elever og lærere nemlig videre til Kalmar, hvor resten af Euroweek-ugen skal foregå.

Projektet er støttet af Nordeafonden samt en lang række lokale virksomheder: Biotekbyen, BlomstOp, Dyrehøj Vingaard, Entreprenør Benny Petersen, Føtex Kalundborg, Intertek, Kalundborg Havn, Knowledge Hub Zealand, Kvickly Kalundborg, LabCut, Meny Kalundborg, Multi-tech, Novozymes og ReklameService

 

Del