Video: Familieløb, fri bar og flot udsigt

Kalundborg Forsyning fejrede i dag  Vandets Dag sammen med mere end 300 tilmeldte til motionsløbet ’Vandløbet’.

Tekst, foto og video af Jens Nielsen

Lørdag formiddag stod i vandets tegn med både Vandløb og besøg på toppen af vandtårnet på Møllebakken. Vandets dag – i år med fokus på ’Water for Peace’.

Vi skal sikre os, at der også er rent vand til de kommende generationer, derfor afholdes vandets dag - ”World Water Day”, over store dele af verden

Kordilgade var fyldt med børn og voksne i området omkring Solskinspladsen, lørdag formiddag i anledning af Vandets Dag, som Kalundborg Forsyning i dag fejrede sammen med mere end 300 tilmeldte til motionsløbet ’Vandløbet’.

Både deltagerne i motionsløbet og tilskuerne i gågaden kunne få slukket tørsten på Solskinspladsen, hvor Forsyningen inviterede på en forfriskning i vandbaren, ligesom alle kunne nyde en gratis tur i ”det lille tog” som kørte sin velkendte rute gennem Kordilgade.

Hvert år er der et tema for Vandets Dag, i år er temaet ’Water for Peace’.

”I Kalundborg fejrer vi Vandets Dag, i år for 10. gang, og dejligt at se så mange som er kommet for at træne op til Royal Run,” sagde direktør for Kalundborg Forsyning, Hans-Martin Friis Møller, inden de mange deltagere blev sendt afsted ud gennem Kordilgade.

Vandløbet begyndte kl. 11, hvor de ivrige motionister løb eller gik de forskellige ruter på tre, fem eller 10 km. Derudover var der en unik mulighed for at opleve den flotte udsigt fra toppen af vandtårnet på Møllebakken, ligesom de tidligere år. Vandtårnet blev opført i 1933, og er 16 meter højt og kan rumme 400.000 liter vand.

Vandtårnet var i brug helt frem til 2014.

Ligesom de foregående år, blev Vandløbet afviklet i samarbejde med 5 Tårns Motion i Kalundborg.

World Water Day er på dansk også kendt som ‘Vandets dag’. Dagen er opført af FN for at sætte fokus på drikkevandet. Det er såmænd også en hyldest til det rene drikkevand. Dagen blev første gang vedtaget under en FN generalforsamling tilbage i 1992 og er efterfølgende blevet afholdt siden 1993.

I mange lande er rent drikkevand ikke en selvfølge, og der ses stadig uligheder når det kommer til at have adgang til rent drikkevand. En undersøgelse fra UNICEF viser, at ca. 2,2 milliarder mennesker ikke har adgang til rent drikkevand. De 5 mest udsatte lande er: Nigeria, Etiopien, Kina, Indonesien og Indien.

Del