Video: En våd og kold fastelavn

Med en vandtemperatur på få grader, skal man ikke være en tøsedreng, men en ægte vandhund, hvis man vil deltage i fastelavn hos Kalundborg Sportsdykkerklub.

Tekst, foto og video af Jens Nielsen

Når Kalundborg Sportsdykkerklub holder fastelavn skal det selvfølgelig foregå i vandet, også selv om vandtemperaturen kun er få grader.

Med en vandtemperatur på få grader, skal man ikke være en tøsedreng, men en ægte vandhund, hvis man vil deltage i fastelavn hos Kalundborg Sportsdykkerklub.

Søndag over middag var fem seje medlemmer mødt op på kajen i Østhavnen i Kalundborg for at hoppe i det iskolde vand og slå katten af tønden.

De øvrige medlemmer og familie som blev på land fik god underholdning da de fem vandhunde på skift baskede til fastelavnstønden som var hængt op i havnebassinet.

Der skulle ikke mange slag til før tønden begyndte at give efter, og på under 10 minutter var det meste af tønden banket ned. Derefter gik der kun et par minutter mere så var hele showet forbi og der var kun oprydningen tilbage inden sportsdykkerne kunne kravle på land igen.

Efter tøndeslagningen samledes medlemmer i klubhuset til ’dykkersuppe’ og fastelavnsboller inden årets kattekonge og dronning blev kåret og bedste udklædning gik vist i år til klubbens formand Kim Monberg, som var klædt ud som søhest.

Prøvedyk i Kalundborg Svømmehal

Sidder der nu nogen og tænker, det vil jeg da være med til næste år, så inviterer Kalundborg Sportsdykkerklub til prøvedyk i Kalundborg Svømmehal torsdag d. 21. februar kl. 17.15.

Tilmelding til Allan 40333302 hvis man vil deltage.

Del