Video: En stor dag for Danmark og for Kalundborg

Borgmesteren kunne heller ikke dy sig for lige at give erhvervsminister Simon Kollerup en lille stikpille med hjem til Christiansborg om tidsplanen for Kalundborgmotorvejen

Tekst og video: Jens Nielsen

Erhvervsminister Simon Kollerup var mandag eftermiddag i Kalundborg for, sammen med borgmester Martin Damm og den øverste ledelse i Novo Nordisk, at tage første spadestik til en 17 mia. kr. stor udvidelse af Novo Nordisk siten i Kalundborg.

Den 17 mia. kr. dyre udvidelse af Novo Nordisk produktionsfaciliteterne i Kalundborg omfatter tre nye fabrikker, to mindre og en meget stor på 50.000 kvadratmeter.

Mandag eftermiddag var erhvervsminister Simon Kollerup, sammen med den øverste ledelse i Novo Nordisk og borgmester Martin Damm inviteret til at tage det første spadestik og på den måde markere, at nu er byggeriet i gang.

Ja faktisk blev der taget to første spadestik, både et for de to fabrikker som skal bygges på den nuværende Novo Nordisk site og et spadestik for den nye store fabrik som skal bygges mod Stejlhøj på den nordlige side af jernbanen.

”Det er en kæmpestor dag for Novo Nordisk, for Danmark, og i særdeleshed for Kalundborg Kommune. Det er ret vildt at skulle medvirke til et første spadestik til 17 mia. kr., det har jeg dog ikke prøvet før,” sagde borgmester Martin Damm i sin tale i forbindelse med spadestik ceremonien.

Borgmesteren kunne heller ikke dy sig for lige at give erhvervsminister Simon Kollerup en lille stikpille med hjem til Christiansborg om, at tidsplanen for Kalundborgmotorvejen nok skal ses efter i sømmene, til stor morskab for de fremmødte.

Den store ambitiøse udvidelsesplan vil give arbejde til op mod 2500 medarbejdere i byggefasen og der vil blive 400 nye arbejdspladser når hele byggeriet står færdig i 2027.

Del