Video: 50 år med motorcykler

Motorcykelklubben MC71, der har klubhus i Melby ved Kalundborg, fejrer lige nu 50 års jubilæum. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Motorcykelklubben MC71, der har klubhus i Melby ved Kalundborg, fejrer lige nu 50 års jubilæum, og har i den forbindelse besøg af motorcykelentusiaster fra hele Danmark, Tyskland, Sverige, Norge og Bulgarien.

MC71 blev egentlig grundlagt i 1971, men grundet COVID-19 droppede man festlighederne sidste år, og holder derfor nu motorcykeltræf, som de gør hvert år, men i år er noget særligt, da klubben også fejrer deres 50 års jubilæum.

Fredag aften spillede det lokale farverige Glam Gang, der spiller glam og glitter rock fra de farverige 70'ere. Lørdag kl. 13 kørte et hav af motorcykelentusiaster af sted på motorcykler, idet de, som vanligt ved deres motorcykel træf, skulle på fælles tur ud i det smukke danske forårsvejr.

Nogle nød en øl i solen i stedet

En hel del valgte dog at blive ved klubhuset, da ikke alle havde holdt sig til sodavand. Der var sat stort festtelt op, og der var mulighed for at sidde forskellige steder i haven i forårsolen. Ligesom at der, som altid, var mulighed for at slå telte op på marken ved siden af huset.

MC71 har 35 medlemmer, men henover weekenden har der været ca. 600 i forbindelse med jubilæet henover weekenden.

”Normalt hygger vi os bare. Vi mødes to gange om ugen, og kører på motorcykel, når vejret tillader det, drikker noget kaffe, snakker og spiller billard. Vi har alle en fælles interesse for motorcykler, og det er hyggeligt,” fortæller formand for MC71, Henrik Jacobsen – også kaldet Vallakken. Han fortæller endvidere, at det er ”Fisker”, som han kaldes, der i 1971 startede MC71.  

Lørdag aften spiller Kings of Rock i teltet i Melby, og MC71 regner med, at de vil blive omkring 300 til fest.

Del