Video: 4500 glade gymnaster til forårsopvisning

Ikke en eneste plads var ledig i Kalundborghallerne lørdag eftermiddag. Forældre, bedsteforældre, øvrig familie og gode venner var mødt talstærkt op for at følge de mange gymnastikhold på gulvet.

Tekst, foto og video af Jens Nielsen

4500 gymnaster er hele denne weekend samlet til DGI Forårsopvisning i Kalundborghallerne, for at vise hvad de har arbejdet med gennem sæsonen.

Ikke en eneste plads var ledig i Kalundborghallerne lørdag eftermiddag. Forældre, bedsteforældre, øvrig familie og gode venner var mødt talstærkt op for at følge de mange gymnastikhold på gulvet.

Nogle er til spring, andre til rytme. Nogle er børn, andre er blevet lidt mere grå i toppen. Nogle er med første gang, andre har været med i en menneskealder. Fælles for alle er passionen for gymnastikken og glæden ved at vise den frem.

Hele 4500 gymnaster stillede op, og der er ikke to opvisninger, der er ens. De mange deltagende foreninger stillede med hold indenfor alle grene af gymnastikken, lige fra højtflyvende springgymnaster til rytmehold og hold, der har fået inspiration fra forskellige dansegenrer.

Stævnet er et traditionelt breddestævne, men til forårsstævnerne kommer også en række efterskoler. Holdene sætter standarden for, hvad man kan opnå, og de allerdygtigste er som regel også dem, der lander på DGI's verdenshold senere i deres karriere.

Alle de lokale idrætsforeninger deltog selvfølgelig også i weekendens opvisning, og de er nu klar til deres egne opvisning i den kommende tid, hjemme i klubberne.

Frivillige med det kølige overblik
Med 4.500 gymnaster på gulvet og mindst lige så mange tilskuere kræver det erfarne kræfter, hvis det hele skal lykkes. Det er frivillige fra DGI Midt- og Vestsjælland Stævnekompetencegruppe Nord, der løser opgaven før, under og efter opvisningen.

”Vi er en gruppe frivillige ildsjæle, der brænder for at skabe den bedste idrætsoplevelse for både gymnaster og tilskuere. Sammen har vi skabt et fællesskab, der mødes flere gange om året til faglige og sociale arrangementer og som står for at stable årets største gymnastikfest i vores landsdel på benene. Vi brænder for gymnastikuniverset og at gøre en forskel for andre,” fortæller Gitte Skaarup Olsen, der står i spidsen for kompetencegruppen.

Gymnastikopvisningen i Kalundborghallen fortsætter i øvrigt hele søndagen.

Del