Video: 300 ryttere fra ni nationer til start i Kalundborg

Af Jens Nielsen

Hele denne weekend afvikles det store internationale Militarystævne, Kalundborg Horse Event, i Kåstrup ved Kalundborg, med deltagelse af ryttere fra ni forskellige nationer.

Lige knapt 300 Militaryryttere, fra ni forskellige nationer, deltager hele weekenden i det store internationale stævne Kalundborg Horse Event i Kåstrup.

Det er Team Cep/Stald Jørgensenmed Mikkel Jørgensen i spidsen for det store arrangement, hvor de mange ryttere skal igennem både dressur, terrænspringning og ridebanespringning.

Til så stort et stævne er der masser af opgaver som skal løses, men coronasituationen har ikke gjort opgaverne mindre.

”Til sportsbegivenheder må vi have 75 deltagere, så derfor har vi delt dem op i fire rul, nogle var her i går, nogle i dag og de sidste kommer i morgen,” fortæller Mikkel Jørgensen, og fortsætter, ”jeg har skrevet sammen med flere forskellige myndigheder, men det har været svært at få en ordentlig vejledning, så jeg har sendt omkring 35 sider til de forskellige myndigheder og fortalt, at det er sådan her vi kommer til at afvikle stævnet.”

Blandt de mange nationaliteter som stillede til start, var bl.a. den olympiske deltager fra Japan som var i Kalundborg med sine heste. Han har i de sidste måneder været i træningslejr i Tyskland, og derfor er det muligt for ham at komme til Danmark.

Lørdag gjaldt det terrænspringningen på de store marker på Gåsetoftevej, hvor der for de største af klasserne blev budt på en række af forhindringer på den godt fire kilometer lange bane.

Det er Mikkel Jørgensen, som sammen med en lang række af frivillige, har brugt flere tusinde timer for at gøre det hele klart til arrangementet, bl.a. er der blevet bygget en lang række af nye forhindringer.

Grundet coronapandemien er det desværre ikke muligt for publikum at overvære de dygtige ryttere.

Stævnet talte som kvalifikationsstævne til Europamesterskabet.

Del