Vi skal værne om den frie debat

Formanden Laila Lyng Madsen gav beretning, hvor hun bl.a. kom ind på følgende: Den frie debat – at man kan mødes og debattere på tværs af politiske uenigheder, det er noget, vi kan være stolte af - og glade for - og noget vi skal passe og på og pleje.

Vi skal værne om den frie debat
Tirsdag aften afholdte Folkemødeforeningen Folkemøde Kalundborg i Høng generalforsamling. Den nyvalgte bestyrelse - fra venstre Lone Varming, Margit Eriksen, Tina Bech Nilsson, Steffen Bagger, Niels Erik Danielsen og Laila Lyng Madsen. Privatfoto.

kontakt@tv-kalundborg.dk

Tirsdag aften afholdte Folkemødeforeningen Folkemøde Kalundborg i Høng generalforsamling på Høng Gymnasium og HF.

Formanden Laila Lyng Madsen gav beretning, hvor hun bl.a. kom ind på følgende: Den frie debat – at man kan mødes og debattere på tværs af politiske uenigheder, det er noget, vi kan være stolte af - og glade for - og noget vi skal passe og på og pleje. Ude i verden kan vi se, at demokratiet, friheden og den frie debat er udfordret. Folkemødets grundide er den politiske debat, hvor holdninger brydes i en fredelig atmosfære og med gensidig respekt for hinanden synspunkter.

”Det er det, vi prøver at skabe rum for i det debatprogram, vi sætter sammen til folkemødet. I år havde vi bl.a. emner som Madspild, Klima og miljø, Fremtidens folkeskole, Efterskole og dannelse gennem uddannelse, Fake news, en aktuel politisk debat og et sang event med sang og foredrag, ungdomsuddannelsernes debattelt - blot for at nævne nogle få af debatterne. Folkemødet er også med til at sætte fokus på lokalsamfundet og foreningerne, fordi foreningerne kan have stand på folkemødet, og vise hvem de er, og hvad de kan byde på.”

”På et folkemøde skal der også være musik, underholdning og lidt mad og drikke. Det er dejlig, når Høng skoles yngste børn har lyst og mod til at gå på scenen og synge, når gymnasterne laver opvisning – i år lidt udfordret at regn, så vi fik ikke så meget at se af alt det gymnasterne kan vise, så det glæder vi os til at se til næste år. Musik med kor, harmonikaorkester og guitar og sang skaber et alsidig program. Endelig gav det god stemning, at der i HGs hyggelige madtelt var musik og sang v/ René og Ditte,” fortsatte formanden sin beretning.

Laila Lyng Madsen sluttede med at sige, at de håber på velvilje og et ønske om, at fortsætte folkemødetraditionen i Høng fra både kommunen og lokale sponsorer: ”Så skal der nok være en gruppe frivillige, som får styret et spændende program på plads.”

Bestyrelsesmedlemmerne Laila Madsen, Peter Joensen og Niels Erik Danielsen var ikke på valg, Lone Varming og Tina Bech Nilsson blev genvalgt. Niels Christian Buch, Steffen Bagger og Margit Eriksen blev valgt som suppleanter.

Del