Vi kan ikke forstå det... Mon I glemmer børnene?.

Læserbrev:

Vi kan ikke forstå det... Mon I glemmer børnene?

Kære kommunalbestyrelse.

I har lige vedtaget budgettet for 2021 og igen er dagtilbudene ikke prioriteret.
Vi kan ikke forstå det... Mon I glemmer børnene? Eller lukker I simpelthen bare øjnene for børnene?

Det har så stor en konsekvens, at I ikke prioriterer byens børn. Det politiske grundlag omkring "tidlig indsats" når ikke længere end til papiret og det er som om, at I ikke forstår, at alle børn fortjener en god start.

I de fleste tilfælde har dagtilbuddet mere tid med børnene end børnenes egne forældre har. Det er jer, som kommunalbestyrelse og vores borgmester som har det overordnede ansvar for, at dagtilbuddene er af god kvalitet.
I mange år har der været talt om læring, kvalitet, inklusion og tidlig indsats for de 0-6 årige, men realiteten er en anden på området. Der behøves ingen fine fagord, for virkeligheden er den, at de 0-6årige faktisk ikke engang har voksne nok imens de er i dagtilbuddet.
Hvor tror I kvaliteten skal komme fra?Vi i Kalundborg har lige deltaget i den landsdækkende #hvorerderenvoksen bamse demonstration. Forældre i hele Kalundborg kommune samlede bamser ind og lavede en covid19-venlig demonstration for, at markere, at vi fortsat taler vores børns sag. Langt over 400 bamser kom ind fra forældre og daginstitutioner her i kommunen.
Hvorfor?? Fordi vores børn har brug for og bør have krav på et minimum af voksne til at passe dem.

Vi forældre oplever dygtige og engagerede pædagoger og pædagogiske personaler, som hver dag
kæmper en kamp. 
Nu skal pædagogerne også stå for at spritte af og rengøre div. Legetøj for at opfylde de krav som ligger hos Sundhedsstyrelsen. Der er før givet tilskud til dette, men pt. er det fjernet af Kalundborg kommune. Dvs. Igen mindre tid til børnene.
Vores børns pædagoger kræver simpelthen bedre vilkår på deres arbejdsplads, så de bedre kan skabe dagtilbud af god kvalitet.
Lige meget, hvor man ser området fra, så er det umuligt, at tro at så få mennesker kan løfte så stor en opgave.

Covid19 har udfordret hele samfundet, men noget har det også vist os: færre børn til flere voksne giver ro, læring, tryghed, leg og dermed højere kvalitet. Med epidemien kom også nye arbejdsopgaver til pædagogerne og dem jonglerer de lige nu i dagtilbuddene som i forvejen er kørt til bristepunktet.

Dokumentarer på tv har igen og igen vist, hvad der virkelig sker i dagtilbuddene. Som forældre, politiker og borgmester, er det måske rarest at lukke øjnene og tænke "det der sker ikke hos mit barn/i min by". Sandheden er nok desværre at en dokumentar herude i Kalundborg vil kunne vise det samme billede.
Vi forældrer føler os magtesløse og JA vi råber op, gør opmærksomme på denne store aktuelle problematik, men det er fordi: Vores børn kan ikke selv sige fra!

Så kom nu! Gør det godt, for de børn som skal kunne klare sig gennem skolesystemet, uddannelsessystemet og som skal ud på arbejdsmarkedet og sørge for, at Danmark kan løbe rundt.

Vi synes, det er unfair af vores borgmester sætter en prioritering af børnene op imod en forringelse hos fx de ældre.
Begge grupper har stor behov for hjælp og lige ret til, at komme på toilettet og få skiftet ble. Alle har behov for og ret til at få serveret mad eller hjælp til at åbne madkassen. Alle har behov for og ret til en følelse af nærvær med øjenkontakt og tid til en kort samtale.
Børnene har brug for voksne, som vil dem noget og som rent faktisk kan noget med dem, fordi der er tid og ro og høj kvalitet.

Tør I virkelig blive ved med ikke, at se virkeligheden i øjnene?

På vegne af forældregruppen #hvorerderenvoksen - Kalundborg 

Del