Vi Cykler For Klimaet-dag

Tag cyklen og spar CO2, som en flyvetur fra London til New York.

Vi Cykler For Klimaet-dag Cyklistforbundet vil med ’Vi Cykler For Klimaet-dagen’ gøre opmærksom på, hvor meget CO2, man sparer ved at cykle.

kontakt@kalundborg.dk

Tag cyklen og spar CO2, som en flyvetur fra London til New York. Det siger Cyklistforbundet, der med ’Vi Cykler For Klimaet-dagen’ vil gøre opmærksom på, hvor meget CO2, man sparer ved at cykle. Den 21. september inviterer forbundet danskere til, at skifte bilen ud med cyklen, og vise opbakning til cyklen, som løftestang til grøn omstilling.

Der er meget CO2 at spare ved at skifte bilen ud med cykel. Faktisk udleder man 92 % mindre CO2 pr. tur ved at skifte fra bil til cykel på ture op til 7,5 km. Men Cyklistforbundet oplever, at kun få danskere er opmærksomme på, HVOR meget CO2, man kan spare, ved at skifte bilen ud med cykel. Derfor inviterer forbundet alle danskere til at cykle med på Vi Cykler For Klimaet-dagen den 21. september.

"Mange er opmærksomme på, at cykling er godt for klimaet. Men mange vil nok blive overraskede over, hvor meget CO2, de faktisk sparer ved at tage cyklen i stedet for bilen. Vi vil med vores ’Vi Cykler For Klimaet-dag’ gøre opmærksom på, at cyklen gør en vigtig forskel for grøn omstilling," siger vicedirektør i Cyklistforbundet, Jane Kofod.

Cyklistforbundet opfordrer til, at man lader bilen stå og cykler til arbejde, skole, venner, til biografen, ud på date, til sport - ja, om muligt ud til ALLE aftaler onsdag d. 21. september.

Del din cykelglæde med #ViCyklerForKlimaet

Jane Kofod kalder det en dag, man kan deltage i, uden 'dikkedarer'. Det koster ikke noget at deltage, og man skal ikke tilmelde sig nogen steder.

"Du skal sådan set bare tage cyklen den 21. september, og fortælle dem, du kender, om glæden og fornuften ved at cykle i sin hverdag. Vi opfordrer også alle til at vise deres opbakning til cyklen, som klimavenlig transport ved, at dele deres foto af deres egen cykeltur og cykelglæde på Instagram eller Facebook under hashtagget #ViCyklerForKlimaet. Jo højere, vi råber sammen, jo flere finder ud af, hvor klimavenligt cykling er," siger Jane Kofod.

En forskergruppe i Oxford, England, peger på de store CO2-gevinster ved at cykle. Ifølge gruppen har byboere, der udskiftede bilen med cyklen i forbindelse med en tur om ugen, reduceret deres CO2-aftryk med cirka et halvt ton CO2 i løbet af et år. Det svarer til udledningen fra en flyvetur fra London til New York.

"Det er dejligt og sjovt at cykle, men forskningen viser, det også er alvor. Vi kan ikke sidde cyklens potentialer i forhold til grøn omstilling overhørig," siger Jane Kofod.

Også for virksomheder

Cyklistforbundet opfordrer også virksomheder, som er optaget af at bidrage til en mere klimavenlig hverdag, til at bakke op om dagen.

"Virksomheden kan opfordre medarbejdere til at cykle med, invitere til fælles morgenmad og trække lod om en præmie blandt alle de medarbejdere, der har cyklet den dag," siger Jane Kofod.

www.cyklistforbundet.dk/klimaet kan deltagere læse mere om dagen og virksomheder få mere inspiration til at bakke op om dagen.

Bedre end el-biler

Den britiske forskergruppe vurderer desuden, at cykler er ti gange bedre end elbiler, hvis byerne skal blive klimaneutrale. Når forskergruppen sammenlignede hver transportforms livscyklus og tog CO2-mængden produceret gennem produktionen af køretøjet, brændstof til bilen samt afskaffelsen, konkluderede de, at udledningen fra cykling er mere end 30 gange lavere for hver rejse end samme tur i en bil, der kører på fossile brændstoffer - og cirka 10 gange lavere end en tur i en elektrisk bil.

Del