Vestjysk lune tilsat musikalitet og stærke familiære bånd

”Vi er født i Thyborøn, det vil vi gerne stå ved. Dér, hvor du bliver kaldt fiskersøn, selvom din far er smed,”

Vestjysk lune tilsat musikalitet og stærke familiære bånd Fætters optræder i Juvi Klubben d. 5. oktober. Pressefoto

Af Jens Nielsen

Vestjysk lune tilsat musikalitet og stærke familiære bånd. Det er en cocktail, der kaster god underholdning af sig. Man kan næsten smage saltet fra Vesterhavet og mærke vestenvinden blæse omkring ørerne når bandet Fætters inviterer til festlig folkpop krydret med lattervækkende og lune historier. Den 5. oktober underholder de i Juvi Klubben i Kalundborg.

Juvi Klubben i Kalundborg er klar med den første af deres koncerter i efteråret/vinteren 22/23.

Det bliver det populære band Fætters som indtager scenen i lokalerne i Bredgade i Kalundborg onsdag d. 5. oktober kl. 19.00.

Fætters har ikke tidligere optrådt i Juvi Klubben, men med den popularitet de har fået, bliver det nok ikke sidste gang.

GAFFA skrev om den seneste plade: “Fætters er et godt blended mix mellem Johnny Madsens excentricitet, Allan Olsens hjemstavnsfortællinger og Coldplays arenatricks. Ikke ulig det musikalske udtryk, Mumford & Sons har skabt sig en stor karriere på”.

De vestjyske rødder fornægter sig ikke – og de fem unge spillemænd lægger da heller ikke skjul på deres ophav. ”Vi er født i Thyborøn, det vil vi gerne stå ved. Dér, hvor du bliver kaldt fiskersøn, selvom din far er smed,” som det lyder i storhittet ’Opsangen’.

Det forblæste fiskerleje har formet bandet med de sammenknudrede familiebånd. Fire af fem bandmedlemmer har samme oldeforældre, og de er alle vokset op i en familie af folkemusikere med rødder til det populære band Tørfisk. Blandt andet er Fætters-forsanger Anders Toft Bro søn af Tørfisk-forsanger Bent Bro, men sønnike har sammen med barndomskammeraterne fundet sin egen musikalske sejlrute, som tog sin begyndelse i musiklokalet på den lokale folkeskole i Thyborøn.

Samtlige sange er selvskrevne – og velskrevne (siger deres mødre) – og selvom de relaterer sig til hjemstavnen med tekster om og fra livet i Vestjylland, handler de om emner, der vedrører de fleste. Du er måske stødt på singlen ’Gutterne på Kutterne’, der rundede over 1 million visninger på Facebook. Du kan også have hørt dem på Skagen Festival, Skive Festival, Haze over Haarum eller Morsø Festival – bare for at nævne nogle få.

Fætters:
Anders Toft Bro: vokal, klaver & harmonika
Christian Toft Bro: guitar
Allan Toft Josephsen: vokal, bas & trommer
Christian Stausholm Holm: vokal & guitar
Morten Maltesen: bas & trommer

Juvi Klubbens øvrige program hen over efterår-vinter er med Creedence Tribute, Jane & Shane, MoJo Hands, Esben Just og Gasoline.

Billetter til koncerterne købes hos Alfa optik i Kordilgade eller hos Allé Salonen på Nørre Allé.

I billetprisen er altid inkluderet tre stykker smørebrød.

Del