Verdensmester underviste på påskelejr

Lisa Lents er Verdensmester og Europamester i sportsteknik i Taekwondo, hvor teknikker udføres i forskellige figurer, men er nok i offentligheden lige så kendt for sin deltagelse i ”Vild med dans” fra TV, hvor hun gjorde en sublim optræden.

Verdensmester underviste på påskelejr 3. gang blev lykkens gang for Kalundborg Son Taekwondo. Efter to aflyste påskelejre i 2020 og 2021 p.g.a. Covid-19, lykkedes det nu i år for Kalundborg-klubben at afvikle sin ”Påskelejr. Privatfoto

3. gang blev lykkens gang for Kalundborg Son Taekwondo. Efter to aflyste påskelejre i 2020 og 2021 p.g.a. Covid-19, lykkedes det nu i år for Kalundborg-klubben at afvikle sin ”Påskelejr 2022” på Rynkevangskolen og i Rynkevanghallen i dagene den 14.-16. april.

Det at afvikle påskelejr i Kalundborg er siden 2009 blevet en tradition for Kalundborg Son Taekwondo og har i årenes løb givet klubben en særlig stor anerkendelse i den danske Taekwondo-verden. Dette skyldes ikke mindst, at påskelejrene altid har budt deltagerne på en masse spændende og unikke Taekwondo-tilbud af meget høj kvalitet samtidig med at bespisningen og indkvarteringen har været i top. Ved dette års påskelejr gjorde dette sig naturligvis også gældende, oplyser Kalundborgklubben.

Benny Olesen 8. Dan-sortbælte, som er grundlæggeren af Son Taekwondo i Danmark og arrangør af lejren, havde således fået sammensat et instruktørteam på seks personer, som 3 år i træk, inklusiv de to foregående års aflysninger, havde takket ja til at besøge Kalundborg for at undervise på påskelejren. Der var tale om nogle af de dygtigste instruktører i Danmark og som er ikoner inden for deres Taekwondo-specialiteter.

Benny Olesen havde bl.a. fået Lisa Lents 6. Dan-sortbælte fra Gladsaxe Taekwondo Klub til at gæste påskelejren. Lisa Lents er Verdensmester og Europamester i sportsteknik i Taekwondo, hvor teknikker udføres i forskellige figurer, men er nok i offentligheden lige så kendt for sin deltagelse i ”Vild med dans” fra TV, hvor hun gjorde en sublim optræden.

Endvidere var det lykkes Benny Olesen at få Jesper Roesen 4. Dan-sortbælte til at undervise på påskelejren. Jesper Rosen er en af de største sportskæmpere Danmark igennem tiden har haft indenfor sportskamp, og det, at Jesper Roesen er World Cup-vinder i 1998, 2 x VM-sølvvinder og 3 x Europamester, taler sit helt tydelige sprog om Jesper Roesens kaliber.

Endelig skal også nævnes Benny Olesens koreanske stormester Choi Kyoung An, som med sit 9. Dan-sortbælte er den højest graduerede i Danmark. Choi Kyoung An er i dag 78 år og er med sin udstråling, visdom og enestående fysiske form en personlighed, som deltagerne på påskelejren sent vil glemme uanset deres alder.

”Påskelejrens instruktørteam var med sin særlige Taekwondo-diversitet en spændende inspirationskilde for de omkring 75 medlevende og træningsivrige Taekwondo-udøvere, som deltog på påskelejren. Men også deltagerne på påskelejren havde stor diversitet, idet begge køn og alle generationer var smukt repræsenteret – ja, nærmest som en familie. Dette gjorde sig også gældende for de i alt 25 aktive Taekwondo-udøvere fra Kalundborg Son Taekwondo, som i deres påske havde sat tre dage af til uforglemmelige Taekwondo-oplevelser,” fortæller Benny Olesen.

Ydermere fik Kalundborg-udøverne en enestående mulighed for at skabe venskabsbånd og træningsrelationer mellem de fremmødte Son Taekwondo-klubber fra Holbæk, DTU og Støvring samt deres venskabsklubber fra Hillerød, Køge, Solrød og Vordingborg. 

”At besøge en påskelejr i Kalundborg er en helt speciel oplevelse af få. Der er nemlig en egenart af intens og opløftende atmosfære, hvor folk bare hygger sig på kryds og tværs. Og det er imponerende at deltagerne stadig kan le og smile, når de for eksempel torsdag aften får deres 4. intense træningslektion med hjernegymnastik og sved på panden,” fortæller Benny Olesen, og fortsætter. ”Alt dette skyldes jo, at folk elsker at træne Taekwondo og at kvaliteten er i top. Det gælder også en supergod og kvalitetsbevidst forplejning af de mange deltagere, som et engageret køkkenteam af forældre til nogle af Kalundborg-klubbens elever på yderst kompetent vis tog ansvar for, kom i hus. En lige så kompetent support har også gjort sig gældende i forbindelse med de lokalemæssige rammer, idet personalet fra Kalundborg Hallerne og Rynkevangsskolen, som i planlægnings forløbet af lejren har været yderst smidig i sin uvurderlige støtte til at ”Påskelejr 2022” blev virkeliggjort med succes.

Del