Vejrguderne vil bare ikke Kalundborg Rock’er

"vi manglede faktisk bare at lynet slog ned i den store scene og det blev snevejr, det er bare uretfærdigt, vejret forfølger os.”

Vejrguderne vil bare ikke Kalundborg Rock’er
Søndag omkring middag ser det stadigvæk håbløst ud på festivalpladsen efter det voldsomme regnvejr lørdag aften. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

I flere timer væltede regnen ned over Kalundborg Rock’er lørdag aften og forvandlede festivalpladsen til et kæmpe mudderhul. Det kommer til at koste mange penge, dels i mistet omsætning og dels reetablering af pladsen.

Igennem de mange år hvor der er blevet afholdt Kalundborg Rock’er på Gisseløre har der været meget regn og blæst og det er gæsterne forberedt på og har tøj og støvler med, men intet slår lørdagens skybrud som lørdag aften forvandlede festivalpladsen til et kæmpe mudderhul med store søer af vand.

Foran scenen stod folk i store vandhuller og bag scenen måtte de store lastbiler med udstyr til kunstneren trækkes både ind og ud med entreprenørmaskiner. Musikere og sangere måtte nærmest bæres til og fra scenen i deres små sko.

”De vil os bare ikke vejrguderne, uanset hvad vi gør. Vi synes jo vi var mega hårdt ramt først på ugen med stærk storm hvor vi skulle bygge det hele op igen og kommer mere end to dage bagud, vi får os kæmpet gennem den del og har så en fantastisk fredag og så vælter det hele lørdag,” fortæller en meget træt Johnny Elmelund, talsmand for Kalundborg Rock’er, søndag middag.

Oprydningen er gået i gang søndag formiddag men besværliggøres af mudder og vand på pladsen, især området bag scenen er helt ødelagt af kørsel med store lastbiler og entreprenørmaskiner.

Lørdagens uvejr bliver en dyr fornøjelse for arrangørerne.

”Vi har intet overblik over økonomien på nuværende tidspunkt, men vi mangler jo en stor omsætning fra baren. Ud af 5500 mennesker så var de 3000 gået hjem vil jeg skyde på, så vi snakker nok omkring 600.000  kr. i mistet omsætning og så kommer hele slagsmålet med reetablering af pladsen, det bliver heller ikke sjovt. Flere har allerede tilbudt deres hjælp, men det koster stadigvæk penge,” fortæller Johnny Elmelund, og fortsætter, ”Vi har haft en helt fantastisk fredag men det kan ikke redde lørdagen hjem, vi manglede faktisk bare at lynet slog ned i den store scene og det blev snevejr, det er bare uretfærdigt, vejret forfølger os.”

Kalundborg Rock’er samler i den grad Kalundborg og rigtigt mange frivillige bakker op, men det kan alligevel blive for meget for arrangørerne.

"Jeg synes ikke vi har fortjent og det er nemt for alle andre, at sige, vi skal nok bakke op næste år, men man tænker da lige, er det det værd,” siger Johnny Elmelund.

Styregruppe bag Kalundborg Rock'er består af Steen Jensen, Johnny Elmelund og Anders Kjærulff.

Del