Varsling testes 1. maj, også på mobiltelefonen

Alle nyere mobiltelefoner med opdateret styresystem vil modtage en test-advarsel første onsdag i maj ved middagstid

Varsling testes 1. maj, også på mobiltelefonen
Grafik: Beredskabsstyrelsen

Af Jens Nielsen

Den første onsdag i maj kl. 12, i år den 1. maj, tester Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet S!RENEN og de fysiske varslingssirener. Derfor modtager du en alarm på din biltelefon.

Sidste år blev det nye elektroniske sirenevarsling S!RENEN testet for første gang og i år bliver ikke anderledes. Der vil derfor både være varsling gennem sirenerne i masterne og via de mobiltelefoner som kan modtage varsel fra S!RENEN.

S!RENEN testes for at sikre, at folk kender til systemet og er trygge ved det. De fysiske varslingssirener testes for at huske folk på, hvordan de lyder, og hvad de betyder.

Advarsler via S!RENEN kan modtages og vises af nyere mobiltelefoner med opdateret styresystem. Har du en Apple iPhone, skal den være opdateret til iOS 16.4 eller nyere.

Alle nyere mobiltelefoner med opdateret styresystem vil modtage en test-advarsel første onsdag i maj ved middagstid – medmindre telefonen er slukket eller på 3G. Har du ikke modtaget test-advarslen, kan det hænge sammen med typen af din mobiltelefon/styresystem, skriver Beredskabsstyrelsen.

 Kan du ikke høre de fysiske varslingssirener?

Der kan være mange grunde til, at man ikke kan høre de fysiske varslingssirener. Bor du uden for bymæssig bebyggelse eller langt fra en varslingssirene, hører du måske ikke testen. Det kan også være vanskeligt, hvis du er i et område med meget støj, høje bygninger, eller hvis vinden blæser lyden væk fra dig.

Det er en god ide at benytte lejligheden til at opfriske, hvad det nu er man skal når nu sirenerne hyler omkamp med mobiltelefonen, på andre tidspunkter end den 1. onsdag i maj.

Blev klogere på Beredskabsstyrelsens hjemmeside.

Del