Varsling om vindstød af stormstyrke

Stormen Otto er på vej mod Danmark – kan blive den kraftigste i flere år.

Varsling om vindstød af stormstyrke

Af Jens Nielsen

Stormen Otto er på vej mod Danmark – kan blive den kraftigste i flere år. I Kalundborgområdet rammer Otto fredag aften.

En regulær storm med vindstød af orkanstyrke har kurs mod Danmark, og den vil sætte sit præg på fredagens vejr fra eftermiddagstimerne og frem til natten til lørdag.

Stormen har fået navnet Otto af DMI, og adskillige prognoser viser, at stormen har potentiale til at blive den kraftigste, der har ramt Danmark i flere år.

Vinden tager til allerede fredag formiddag, når vi bliver passeret af lavtrykkets fronter, der giver udbredt og silende regn.

fra omkring klokken 15 fredag eftermiddag kan vinden nå storm langs en større strækning af den jyske vestkyst. Langs kysten på en strækning fra Ringkøbing fjord og hele vejen mod nord til Skagen, er der stor sandsynlighed for, at middelvinden når op mellem 25 og 28 meter per sekund.

Langs Jammerbugtens kyster kan middelvinden endda nå 29 meter per sekund, hvilket – såfremt det skulle blive en realitet – svarer til stærk storm.

I hele det ovennævnte område kan vindstødene nå orkanstyrke på mellem 33 og 39 meter per sekund.

Otto rammer fredag eftermiddag

I Kalundborgområdet ser det ud til at blive værst fra fredag omkring kl. 18 og til lørdag kl. 03:00. I det tidsrum er DMI ude med en kategori 1 varsel hvor der forventer stormende kuling 20-23 m/s fra vest, med vindstød af stormstyrke, 25-30 m/s.

Kan blive den kraftigste storm i over seks år

Flere prognoser viser nu, at stormen Otto kan blive den kraftigste, der har ramt Danmark i over seks år. Skulle middelvinden nå over 28,1 meter per sekund, så vil Otto overgå de to vinterstorme Malik og Nora i 2022, der havde maksimale vindhastigheder på henholdsvis 27,9 og 28,1 meter per sekund, skriver TV2 Vejret.

Del