Var ikke den, han udgav sig for at være

Politiet fik en mistanke om, at føreren måske ikke var den mand, som han udgav sig for at være.

Var ikke den, han udgav sig for at være Politiet fik en mistanke om, at føreren måske ikke var den mand, som han udgav sig for at være.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Store Bededag stoppede politiet en varebil midt om natten med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet, da varebilen kørte ad Hovedgaden i Høng.

Da politiet standsede varebilen, viste det sig, at den mandlige fører ikke havde noget kørekort med. Han oplyste at være en 42-årig mand fra Københavns-området, men føreren kunne ikke svare fyldestgørende i forhold til de kontrolspørgsmål, som politiet stillede ham. Politiet fik derfor en mistanke om, at føreren måske ikke var den mand, som han udgav sig for at være, hvorfor manden kortvarigt blev anholdt med henblik på fastlæggelse af førerens identitet.

Føreren viste sig at være en 43-årig mand fra Slagelse, der var ædru, men som ikke havde generhvervet førerretten efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret af varebilen, som han havde fået overladt af bilejeren, trods den manglende førerret.

Den 43-årige blev løsladt efter afhøring i sagen, som senere vil medføre en sigtelse af en 43-årig kvindelig bilejer fra Slagelse for, at have overladt føringen til en person uden kørekort.

Del