Vanvidsbilist skal halvandet år i fængsel

Bilen som vanvidsbilisten kørte i blev totalskadet ved færdselsuheldet ved Gørlev i april. Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

En 25-årig mand fik i dag halvandet års fængsel for en længere flugt fra politiet i 2020 og for at være skyld i en trafikulykke ved Gørlev i april måned, oplyser anklagemyndighederne under Midt- og Vestsjællands Politi.

Retten i Holbæk har dømt en 25-årig mand fra Ubby halvandetårs fængsel for flere tilfælde af vanvidskørsel. Retten fandt at han ved begge kørsler, han nu er dømt for, havde ført bilen påvirket, hensynsløst og udsat andre for fare.

Det ene tilfælde af vanvidskørsel fandt sted d. 20. april i år, hvor den 25-årige kørende fra Slagelsesiden på Gørlev Landevej, overhalede med høj fart ind over en spærreflade før rundkørslen, og ramte her en 46-årig mand fra Tølløse som kom kørende i sin bil, lige ud for Shell-tanken i Gørlev.

De to personbiler stødte stort set frontalt sammen og politi, ambulancer og brandvæsen blev tilkaldt.

På ulykkesstedet vurderede politiet, at den 25-årige mand var påvirket af alkohol og stoffer. En efterfølgende alkoholtest bekræftede endvidere, at promillen var over det tilladte. Manden havde desuden ikke et kørekort, da han flere gange har kørt bil og overtrådt færdselsloven.

Den 25-årige mand blev endvidere dømt for vanvidskørsel efter en flugt fra politiet ved Mørkøv sidste år, hvor politiet jagtede den 25-årige på tværs af Nordvestsjælland, en biljagt som endte omkring Værslev.

Den 25-årige nægtede sig skyldig og ankede fængselsstraffen, oplyser anklagemyndigheden.

Del