Vandt Krea-Prisen i prestigefyldt kage konkurrence

Deltagerne i konkurrencen Årets Kage er typisk fra landets bedste konditorier og Michelin restauranter, som fx La Glace, Restaurant Palægade og D’angleterre.

Vandt Krea-Prisen i prestigefyldt kage konkurrence
Pernille Holm Andersen vandt ‘Krea-Prisen’ 2024 for hendes lækre kage med smagene pære, ingefær og karamel, som hun har udformet som et perfekt agern. Kagen kalder Pernille for ‘scrat’. Privatfoto

Af Jens Nielsen

Pernille Holm Andersen fra Kvickly Kalundborg har lørdag aften vundet ‘Krea-Prisen’ for den mest kreative kage i konkurrencen Årets Kage 2024. Hun er tidligere blevet kåret som årets talent i specialbrød og fik en flot guldmedalje til sin svendeprøve i 2018.

Årets mest fantastiske kagefest er netop gennemført med deltagere fra hele landet - lige fra konditorlærlinge, konditorsvende til konditormestre. Blandt deltagerne i konkurrencen Årets Kage 2024 var tre bagere og konditorer fra Kvickly Kalundborg, Cecilie Mia Hansen, Michaela Brossmann og Pernille Holm Andersen.

Pernille Holm Andersen vandt ‘Krea-Prisen’ 2024 for sin lækre kage med smagene pære, ingefær og karamel, som hun har udformet som et perfekt agern. Kagen kalder Pernille for ‘scrat’.

Deltagerne i konkurrencen Årets Kage er typisk fra landets bedste konditorier og Michelin restauranter, som fx La Glace, Restaurant Palægade og D’angleterre.

Deltagerne fra Kvickly Kalundborg var da også eneste deltagere i den prestigefyldte konkurrence fra et supermarked.

Årets talent i specialbrød

Det er ikke nyt for Pernille Holm Andersen at blive hædret for sit talent. Tilbage i efteråret 2017 blev hun kåret som årets talent i 'specialbrød' i en talentkonkurrence udskrevet af bagere og konditormestre i Danmark.

Pernille Holm Andersen vandt med sit Kerne Grødbrød, der indeholder blandt andet lys fuldkornssurdej, hvid hvede, ølandshvede, havregryn, speltflager, solsikkekerner og ristede græskarkerner.

I januar 2018 blev Pernille hædret med en guldmedalje for sit svendestykke, noget som kun ganske få opnår, efter sin læretid i Kvickly Kalundborg.

Den store interesse for kager og brød har nu givet Pernille Holm Andersen den flotte Krea-Pris ved konkurrencen Årets Kage 2024.

Bager og konditorafdelingen i Kvickly Kalundborg har tidligere blandet sig i toppen i den prestigefyldte kage konkurrence. Konditor Cecilie Mia Hansen fra Kvickly Kalundborg fik en flot 2. plads i konkurrencen Årets Kage 2022 med sin kage Golden Tea. 

Om Årets Kage

Årets Kage er en årlig konkurrence, der hylder de danske konditortraditioner og giver branchens bedste håndværkere – fra den unge lærling til den garvede mester – mulighed for at vise deres personlige og kreative fortolkning af den klassiske kagekunst.

Den allerførste Årets Kage-konkurrence løb af stablen i 1985. Bag begivenheden står Københavns Konditorlaug, der – inspireret af kagesortimentet til laugets møder – besluttede at etablere en scene for nytænkning og kreativitet udi i konditordisciplinens mange facetter. Et frirum for leg med alt fra udseende og smagssammensætninger til brug af såvel klassiske som utraditionelle råvarer. Ambitionen: At skabe nye, søde oplevelser i det mere end 300 år gamle fag – til glæde for såvel landets konditorer som kagespisere vidt omkring.

Del