Vandt igen 'Krea-Prisen' i prestigefyldt kage konkurrence

Deltagerne i konkurrencen Årets Kage er typisk fra landets bedste konditorier og Michelin restauranter, som fx La Glace, Restaurant Palægade og D’angleterre

Vandt igen 'Krea-Prisen' i prestigefyldt kage konkurrence
Pernille Holm Andersen fra Kvickly Kalundborg har for andet år i træk vundet ‘Krea-Prisen’ for den mest kreative kage i konkurrencen Årets Kage 2025. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Pernille Holm Andersen fra Kvickly Kalundborg har vundet ‘Krea-Prisen’ for den mest kreative kage i konkurrencen Årets Kage 2025. Hun vandt den samme flotte pris sidste år og er tidligere blevet kåret som årets talent i specialbrød og fik en flot guldmedalje til sin svendeprøve i 2018.

Årets mest fantastiske kagefest er netop gennemført i Cirkusbygningen i København, med deltagere fra hele landet - lige fra konditorlærlinge, konditorsvende til konditormestre. Blandt deltagerne i konkurrencen Årets Kage 2025 var bager Pernille Holm Andersen fra Kvickly Kalundborg.

I den prestigefyldte konkurrence vandt Pernille Holm Andersen ‘Krea-Prisen 2025' for sin lækre kage 'Emily's letter' som består af: Bær indlæg med jordbær, hindbær og blåbær. Lime sponge bund dyppet i hindbær likør punch. Mascarpone mousse, Mandel bund og hvid chokoladeskal.

Pernille Holm Andersen vandt den samme flotte pris sidste år med hendes kage ‘scrat’.

Deltagerne i konkurrencen Årets Kage er typisk fra landets bedste konditorier og Michelin restauranter, som fx La Glace, Restaurant Palægade og D’angleterre og Pernille var igen i år eneste deltager fra et supermarked i den prestigefyldte konkurrence.

”I år var vi 120 deltagere, det er lidt flere end de andre år og igen i år var jeg eneste deltager fra et supermarked så deltagerne fra de store navne i branchen kiggede lige en ekstra gang da jeg blev udråbt som vinder af krea-prisen,” fortæller Pernille Holm Andersen.

Pernilles vinderkage Emily's letter vil på et tidspunkt komme til salg i bagerafdelingen i Kvickly Kalundborg. Når det sker bliver det annonceret på Facebook.

Årets talent i specialbrød

Det er ikke nyt for Pernille Holm Andersen at blive hædret for sit talent. Tilbage i efteråret 2017 blev hun kåret som årets talent i 'specialbrød' i en talentkonkurrence udskrevet af bagere og konditormestre i Danmark.

I januar 2018 blev Pernille hædret med en guldmedalje for sit svendestykke efter sin læretid i Kvickly Kalundborg, noget som kun ganske få opnår.

Om Årets Kage

Årets Kage er en årlig konkurrence, der hylder de danske konditortraditioner og giver branchens bedste håndværkere – fra den unge lærling til den garvede mester – mulighed for at vise deres personlige og kreative fortolkning af den klassiske kagekunst.

Den allerførste Årets Kage-konkurrence løb af stablen i 1985. Bag begivenheden står Københavns Konditorlaug, der – inspireret af kagesortimentet til laugets møder – besluttede at etablere en scene for nytænkning og kreativitet udi i konditordisciplinens mange facetter. Et frirum for leg med alt fra udseende og smagssammensætninger til brug af såvel klassiske som utraditionelle råvarer. Ambitionen: At skabe nye, søde oplevelser i det mere end 300 år gamle fag – til glæde for såvel landets konditorer som kagespisere vidt omkring.

Del