Vandt igen 'Krea-Prisen' i prestigefyldt kage konkurrence
Deltagerne i konkurrencen Årets Kage er typisk fra landets bedste konditorier og Michelin restauranter, som fx La Glace, Restaurant Palægade og D’angleterre

Af Jens Nielsen
Pernille Holm Andersen fra Kvickly Kalundborg har vundet ‘Krea-Prisen’ for den mest kreative kage i konkurrencen Årets Kage 2025. Hun vandt den samme flotte pris sidste år og er tidligere blevet kåret som årets talent i specialbrød og fik en flot guldmedalje til sin svendeprøve i 2018.
Årets mest fantastiske kagefest er netop gennemført i Cirkusbygningen i København, med deltagere fra hele landet - lige fra konditorlærlinge, konditorsvende til konditormestre. Blandt deltagerne i konkurrencen Årets Kage 2025 var bager Pernille Holm Andersen fra Kvickly Kalundborg.
I den prestigefyldte konkurrence vandt Pernille Holm Andersen ‘Krea-Prisen 2025' for sin lækre kage 'Emily's letter' som består af: Bær indlæg med jordbær, hindbær og blåbær. Lime sponge bund dyppet i hindbær likør punch. Mascarpone mousse, Mandel bund og hvid chokoladeskal.
Pernille Holm Andersen vandt den samme flotte pris sidste år med hendes kage ‘scrat’.
Deltagerne i konkurrencen Årets Kage er typisk fra landets bedste konditorier og Michelin restauranter, som fx La Glace, Restaurant Palægade og D’angleterre og Pernille var igen i år eneste deltager fra et supermarked i den prestigefyldte konkurrence.
”I år var vi 120 deltagere, det er lidt flere end de andre år og igen i år var jeg eneste deltager fra et supermarked så deltagerne fra de store navne i branchen kiggede lige en ekstra gang da jeg blev udråbt som vinder af krea-prisen,” fortæller Pernille Holm Andersen.
Pernilles vinderkage Emily's letter vil på et tidspunkt komme til salg i bagerafdelingen i Kvickly Kalundborg. Når det sker bliver det annonceret på Facebook.
Årets talent i specialbrød
Det er ikke nyt for Pernille Holm Andersen at blive hædret for sit talent. Tilbage i efteråret 2017 blev hun kåret som årets talent i 'specialbrød' i en talentkonkurrence udskrevet af bagere og konditormestre i Danmark.
I januar 2018 blev Pernille hædret med en guldmedalje for sit svendestykke efter sin læretid i Kvickly Kalundborg, noget som kun ganske få opnår.
Om Årets Kage
Årets Kage er en årlig konkurrence, der hylder de danske konditortraditioner og giver branchens bedste håndværkere – fra den unge lærling til den garvede mester – mulighed for at vise deres personlige og kreative fortolkning af den klassiske kagekunst.
Den allerførste Årets Kage-konkurrence løb af stablen i 1985. Bag begivenheden står Københavns Konditorlaug, der – inspireret af kagesortimentet til laugets møder – besluttede at etablere en scene for nytænkning og kreativitet udi i konditordisciplinens mange facetter. Et frirum for leg med alt fra udseende og smagssammensætninger til brug af såvel klassiske som utraditionelle råvarer. Ambitionen: At skabe nye, søde oplevelser i det mere end 300 år gamle fag – til glæde for såvel landets konditorer som kagespisere vidt omkring.