Vandt guld ved DM-ugen

DM-ugen er et relativt nyt og stort sport-event, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund.

Vandt guld ved DM-ugen
Mette Felthaus Og Kenneth Madsen Vandt Mascot Rally Herning (Foto Allan Post Christiansen)

Af Jens Nielsen

Ved den netop overståede DM-Uge i Herning vandt Kenneth Madsen og Mette Felthaus DM-guld i rallysprint, både i deres klasse og de vandt også generelt. Det blev også til guld i deres klasse for Claus Lanther og Mogens Gotlob.

DM-ugen er et relativt nyt og stort sport-event, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund. 33 specialforbund i 40 forskellige sportsgrene. Over 200 medaljesæt. To af medaljesættene tilfaldt rallykørere fra Kalundborg.

De store smil var fremme hos Glad Sport fra Kalundborg lørdag aften i Herning. Under DM-Ugen understregede Kenneth Madsen/Mette Felthaus, at de i deres Citroën C3 Rally2 er Danmarks bedste rallyhold ved at sætte bedste tid på samtlige ti hastighedsprøver i Mascot Rally Herning. Det blev til et Danmarksmesterskab i disciplinen rallysprint, men også en udbygget føring i Dansk Super Rally.

”Det var et virkelig godt og veltilrettelagt arrangement med både rallysprint og DM-rally,” siger Mette Felthaus og Kenneth Madsen tilføjer, ”Det var et meget hurtigt løb, og det gjaldt både grussektionerne og asfaltstykkerne. Vejret skiftede meget og der var også en risiko for, at vi kunne punktere på grussektionerne. Jeg har aldrig før kørt et rally, hvor jeg har haft to reservehjul med i rallybilen hele dagen. Men heldigvis fik vi ikke brug for nogen af dem.”

Claus Lanther og Mogens Gotlob vandt deres klasse til DM i Rallyspring og kan kalde sig DM klassevindere. Samtidig vandt holdet også deres klasse i Mascot Rally Herning i deres Peugeot 206.

Næste opgave for Kenneth Madsen/Mette Felthaus bliver det traditionsrige rallysprint i den store grusgrav i Gammelrand den 20. juli, men i den første weekend af juli genoptager Jacob Madsen/Line Nedergaard deres program i den franske Stellantis Cup.

Del