Vandt EM i cybersikkerhed

Mikkel Broni Simonsen fra Kalundborg er på det danske cyberlandshold 2022, og har nu vundet guld ved EM i cybersikkerhed i Wien.

Vandt EM i cybersikkerhed Efter to dage, hvor det danske cyberlandshold har kæmpet mod 32 andre lande, kan Danmark nu kalde sig Europamestre i Cybersikkerhed, og Mikkel Broni Simonsen fra Kalundborg er en del af det landshold.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk 

19-årig Mikkel Broni Simonsen fra Kalundborg er en del af det danske cyberlandshold 2022, som netop har vundet guld ved EM i cybersikkerhed i Wien.

Efter to dage, hvor det danske cyberlandshold har kæmpet mod 32 andre land, kan Danmark nu kalde sig Europamestre i Cybersikkerhed. Mikkel Broni Simonsen fra Kalundborg er en del af det danske cyberlandshold 2022.

”Det begyndte med en kvalifikationsrunde, hvor vi skulle løse en masse opgaver. Derfra gik jeg videre til Regionalmesterskabet, hvor de fem bedste juniorer og seniorer fra hver region gik videre, i alt 50 juniorer og 50 seniorer. Ud af de 100 mennesker, valgte landsholdstræneren m.fl. 25 mennesker til at gå videre på bootcamp, og der blev det så besluttet, hvilke ti, der kom på landsholdet, og jeg var så en af juniorerne,” fortæller Mikkel Broni Simonsen, og fortsætter: ”Det var mega fedt, jeg havde ikke rigtig forventet, at komme med.”

Igennem to dage har de ti medlemmer på landsholdet dystet i to kategorier kaldet ’jeopardy’ og ’attack/defense’. Den første kategori består af udfordringer, hvor der skal findes information og hentes point i sårbare web-applikationer, disk-billede eller netværkstrafik og reverse engineering af apps. Attack/defense delen er et anderledes og mere aggressivt format, hvor man i praksis kan angribe eller udnytte de øvrige hold.

Har programmeret i mange år

Mikkel Broni Simonsen fortæller, at han ikke altid har brugt tid på cybersikkerhed, men til gengæld har han godt kunne lide at programmere i mange år.

”Jeg kan godt lide at programmere, og så snublede jeg vel over cybersikkerhedsfeltet. Jeg har ikke arbejdet med cybersikkerhed i mange år, nok intenst i et års tid nu. Men det var super fedt ar få lov at være med til EM. Vi arbejder jo individuelt, men her fik man fællesskabsfølelsen at mærke, når man sidder fysisk i samme rum i Wien, og kæmper mod de andre lande. Det er sjældent, at man ser modstanderne i øjnene, men det gjorde vi her, og det var en stor oplevelse,” fortæller han, og fortsætter: ”Vi havde ikke regnet med at vinde. Det så ud til, at vi lå til en podieplads. Men arrangørerne havde valgt at skjule point-tavlerne en time før, at det sluttede, og da det blev skjult, lå vi på en 3. plads, men det blev altså så til en 1. plads.”

Mikkel Broni Simonsen er 19 år, og vokset op i Kalundborg. Han bor stadig i byen. Han læser til bioteknologiingeniør på Absalon. Derudover spiller han hockey i sin fritid i Kalundborg Hockeyklub. 19 år, og er altså nu en del af Landsholdet 2022 i Cybersikkerhed.

Cybersikkerheds mesterskaberne afvikles i et tæt samarbejde mellem Industriens Fond, Forsvarets Efterretningstjeneste, Center for Cybersikkerhed, virksomheden Happy42, IT-Universitetet i København, Syddansk Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Aarhus Universitet, Copenhagen Business School og Aalborg Universitet samt en række andre europæiske organisationer.

Del