Vandets Dag fejres endnu engang med løb og fri bar

Kalundborg Forsyning fejrer hvert år vandets dag ved at arrangere et løb for alle, der har lyst. Desuden tilbyder Kalundborg Forsyning, at alle der har lyst, kan komme op i det gamle vandtårn på Møllebakken.

Vandets Dag fejres endnu engang med løb og fri bar
Lørdag den 25. marts fejrer Kalundborg Forsyning endnu engang Vandets Dag. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lørdag den 25. marts fejrer Kalundborg Forsyning endnu engang Vandets Dag med vandløb for hele familien, fri vand-bar og mulighed for at se byen oppe fra.

Man kan tage hele familien under armen og gå gennem gågaden i Kalundborg, der den 25. marts vil være klædt til vand-fest med flag, det traditionstro vandløb og fri bar - i vand.

Vi lever blandt andet af at forsyne Kalundborg og de mange virksomheder med vand, derfor er det kun på sin plads, vi fejrer vandets dag, siger Hans Martin Friis Møller, direktør i Kalundborg Forsyning.

Kalundborg Forsyning fejrer hvert år vandets dag ved at arrangere et løb for motionister og andre bevægelige sjæle i alle størrelser. Dertil tilbyder forsyningen ligeledes, at alle der har lyst, kan komme op i det gamle vandtårn på Møllebakken.

Forsyningen har siden 2014 fejret vandets dag på forskellige måder, og vi oplever at borgerne tager godt imod det. Mange steder er vand ikke bare noget, der løber fra en hane, og vi skal alle sammen passe godt på den luksus, siger  Hans Martin Friis Møller.

Medaljer til de første 300

Løbet skydes i gang klokken 11, og det er Karl Åge Hornshøj Poulsen, bestyrelsesformand for Kalundborg Forsyning, som får fornøjelsen at sende deltagerne ud på ruterne rundt om Møllebakken. Der er forskellige længder, så alle kan være med. Der er medaljer til de første 300 deltagere, der melder sig til motionsløbet. Der er både 3, 5 eller 10 kilometer ruter at vælge imellem, og tilmeldingen skal ske på hjemmesiden www.5taarnsmotion.dk, hvor der også kan printes diplomer ud efter løbet.

Hvis man ikke har lyst til at være med i løbet, er der plads i gågaden til både at heppe på deltagerne og nyder gadelivet med flag og balloner. Både deltagerne i vandløbet og tilskuerne i gågaden kan få slukket tørsten på Solskinspladsen, hvor Kalundborg Forsyning inviterer på en forfriskning i vandbaren. Vandet serveres i en gratis vanddunk, og alle kan nyde en tur i ”det lille tog”, der kører sin velkendte rute gennem Kordilgade.

Vandtårnet er åbent

Løberne og tilskuerne får også fornøjelse af det gamle vandtårn på Møllebakken, som i anledning af Vandets Dag er åbent, så man kan nyde den enestående udsigt over by, land og fjord fra toppen af det smukke tårn. Udsigten trækker et stort publikum, hver gang dørene åbnes. Der er plads til børn, forældre og ældre, kort sagt alle, som har lyst til en mundfuld frisk luft og nyde midtbyen en lørdag formiddag.

Fakta om vandets dag

  • Vandets Dag er officielt den 22. marts og er en international mærkedag, der blev grundlagt på FN's miljøkonference i Rio de Janeiro i 1992. Forsyningen markerer dagen lørdag den 25. marts for at give alle mulighed for at være med til festen.
  • Vandets Dag afholdes lørdag den 25. marts kl.10-13 på Solskinspladsen iKordilgade i Kalundborg.
  • Der uddeles drikkedunke med vand i. Så du kan spare på plastflaskerne og drikke mere vand fra hanen.
  • Løb eller gå 3, 5 eller 10 km. Starten går kl. 11 på Solskinspladsen. Tilmeld dig på www.5taarnsmotion.dk. Løbet er gratis og alle er velkomne.
  • Besøg vandtårnet på Møllebakken og oplev den fantastiske udsigt over Kalundborg by.
  • Det lille tog kører i Kordilgade. Tag børnene med ud at køre i ”det lille tog” og se de fine flag i gaden.

Del