Vand fra regnvandsbassin oversvømmer landejendom

”Vandet står baglæns op af samtlige tagnedløb og det kommer fra regnvandsledningen ude i vejen. Det regnvandsbassin som er lavet lige over på den anden side af vejen, når det er fyldt med vand, så løber regnvandet baglæns ind på landejendommen"

Vand fra regnvandsbassin oversvømmer landejendom

Af Jens Nielsen

Den store mængde regn, som er faldet i de seneste dage, har skabt store problemer for ejeren af en landejendom på Møllevangen i Rørby. Vand fra et tilstødende regnvandsbassin løber nemlig baglæns ind gennem regnvandsledningen og oversvømmer gårdsplads og lade.

Problemet med at regnvand løber baglæns ind på landejendommen på Møllevangen, har stået på fire gange alene i november måned i år, oplyser Jørgen Skafte, kloakmester og indehaver af firmaet Kloak Specialisten, som er blevet tilkaldt af ejendommens indehaver.

”Vandet står baglæns op af samtlige tagnedløb og det kommer fra regnvandsledningen ude i vejen. Det regnvandsbassin som er lavet lige over på den anden side af vejen, når det er fyldt med vand, så løber regnvandet baglæns ind på landejendommen og oversvømmer både gårdsplads og hele laden hvor der bl.a. står hestefoder. Jeg har sat to pumper på, men de kan slet ikke følge med,” fortæller Jørgen Skafte, der har taget kontakt til Kalundborg Forsyning. 

Hos Kalundborg Forsyning er man godt klar over problemet, men der er vand alle vegne på grund af de store regnmængder og derfor er det svært at få vandet væk.

”Det regnvandsbassin aftager regnvand fra hele Rørby og man kan jo bare kigge rundt på markerne, der er vand alle vegne og det giver ekstra pres på alle rør og når så den her ejendom på Møllevangen ligger lavt i forvejen, så bliver det et problem med at vandet løber tilbage. Vi gør alt hvad vi kan og har bl.a. opsat pumper på ejendommen hvor vandet bliver pumpet dels ud på en stor ridebane og dels i en drænledning hvor der ikke er meget plads i forvejen, det er hårdt for systemet når der falder så meget vand, det er absolut ikke fordi vi ikke vil gøre noget,” fortæller William Ejsing, kommunikations- og pressemedarbejder hos Kalundborg Forsyning.

Selv om ejeren af landejendommen på Møllevangen synes det er 'træls' med oversvømmelser så er Kalundborgegnen sluppet nogenlunde uden de store problemer med oversvømmelser i forhold til andre steder i landet.

Del