Valgdebatter om sundhed

Vælgernes prioritering til det kommende valg til Kommunalbestyrelse og Regionsråd er ifølge Altinget ældrepleje, sundhed og forebyggelse.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Vælgernes prioritering til det kommende valg til Kommunalbestyrelse og Regionsråd er ifølge Altinget ældrepleje, sundhed og forebyggelse.

Kirsten Rask (A) mente, at der manglede en debat om sundhed, og hun tog derfor initiativ til en sådan den 8. november i Kalundborg.

”Region Sjælland har et årligt budget på omkring 22 mia. kr. Kalundborg har til sammenligning et budget på ca. 4.2 mia. kr.  Det er altså ikke småpenge, der er på spil, og det er derfor ikke ligegyldigt, at der er lokale medlemmer af regionsrådet, som kan tale områdets sag - selv om man naturligvis skal varetage hele regionens interesser. Vi glæder os til at møde mange borgere som vil høre om Sundhedspolitik i Region Sjælland - med fokus på Kalundborg,” siger Kirsten Rask.

Kirsten Rask (A), Michael Augustine (B), Helle Laursen Petersen (C), Eva Levinsen (F), Lasse Jensen (L), Peter Jacobsen, (O), Ole Geert Olesen (V) og Jørgen Randløv Madsen (Ø) deltager i debatten.

Det tværpolitisk møde om sundhedspolitik i Region Sjælland med fokus på Kalundborg foregår den 8. november kl. 19 - 21 på Skolen på Herredsåsen i fællesrum Hus 4. Svend Aage Berg er ordstyrer. Alle er velkomne.

Debat om bedre psykiatri

Derudover er der valgdebat om psykiatrien i Region Sjælland den 9. november. Alle opstillede partier er inviteret til at deltage.

Manglende sengepladser, overmedicinering manglende kognitiv hjælp, manglende personale. Problemerne for psykisk syge er mange og som pårørende er det nemt at føle at man ikke bliver hørt. Hvad vil politikerne gøre for at forbedre behandlingen af psykisk syge i Region Sjælland? Hvad vil politikerne gøre for at ændre på den status der er omkring manglen på personale?

Det debatteres der om, når Bedre Psykiatri i Kalundborg, Bedre Psykiatri Region Sjælland i samarbejde med Erhvervsskolen i Høng afholder valgdebat om regionens psykiatri.

Formand for Bedre Psykiatri i Kalundborg, Bjarne Rose Pedersen, efterlyser større lydhørhed hos politikerne: "Jeg håber, at vi under valgdebatten får den udbredte kritik af psykiatribehandlingen i regionen frem. Jeg håber også, at det nye Regionsråd vil arbejde for et bedre samarbejde mellem psykiatrien og kommune ved udskrivning. Lad os nu sætte menneske først, dette har vi hørt i mange år fra politisk hold, nu er det på tide, at efterleve det."

En lang række politikere vil deltage i debatten. Herunder: Kirsten Rask (A), Jan Herskov (O), Ole Geert Olsen (V), Carli Hækkerup (Ø), Hasse Jensen (Æ), Michael Augustine (B), Eva Levinsen (F), Maria Holck (D), Helle Laursen Petersen (C). Debatten vil blive styret af Bedre Psykiatris landsformand Mads Engholm.

Debatten foregår på Høng Erhvervsskole den 9. november kl. 18.30-21. Der er gratis adgang, og kaffe, te og kage leveres af Høng Erhvervsskole.

Del