Vagtmand forstyrrede indbrudstyve

Vagten fra det lokale firma Team Safety, havde i forbindelse et tilsyn set en lys stationcar personbil køre fra stedet.

Vagtmand forstyrrede indbrudstyve

Af Jens Nielsen

Stark i Kalundborg var natten til søndag udsat for et indbrud, men en vagtmand forhindrede, at indbrudstyvene kom afsted med de koster som de havde pakket.

På fredagens døgnrapport skrev politiet om to byggemarkeder i Gørlev, Jem og Fix og XL-Byg, der blev ramt af ubudne gæster natten til torsdag. I weekenden blev anmeldt to ny indbrud i byggemarkeder i Kalundborg og Odsherred.

Natten til søndag var der indbrud i hos Stark på Nørre Alle i Kalundborg, hvor vagtfirmaet kl. 04.13 slog alarm. Vagten fra det lokale firma Team Safety, havde i forbindelse et tilsyn set en lys stationcar personbil køre fra stedet. Herefter konstaterede vagten, at der havde været indbrud, hvor låsen i porten var brudt op, men at gerningsmændene formentlig var blevet forstyrret, da de ikke havde fået nogen koster med derfra. En trailer fra byggemarkedet var pakket med isolation og flamingo, og der var flyttet på værktøj, sikkerhedssko og en gaffeltruck.

Mandag morgen kontaktede byggemarkedet igen politiet, da de på deres område havde fundet endnu en trailer, som var pakket med diverse el-værktøj, som tyvene ikke havde fået med sig.

Søndag morgen anmeldte et byggemarked på Oddenvej i Havnebyen på Sjællands Odde, at der mellem lørdag eftermiddag og søndag morgen havde været indbrud til varegården, hvor en port var opbrudt. Fra stedet blev stjålet 17 ruller tagpap og en varebil tilhørende byggemarkedet. Den stjålne varebil er en blå Toyota Hiace, årg. 2000, reg.nr: XT92566 og med firmanavnet ”Bo og Byg” på siden. Bilen er mandag morgen fortsat ikke dukket op.

Patruljer undersøgte gerningsstederne for spor og optog rapport i sagerne. Nu efterforskes indbruddene og sagerne sammenholdes med de to indbrud i byggemarkeder, der blev begået i Gørlev ved Kalundborg natten til torsdag.  Her blev også stjålet varer fra gården i de to byggemarkeder, og efterforskningen skal forsøge at afklare, om der kan være en sammenhæng mellem indbruddene.

Borgere som ser den stjålne varebil med byggemarkedets navn ”Bo og Byg” på siden eller vidner, der har set den lyse stationcar i forbindelse med indbruddet i Kalundborg natten til søndag omkring kl. 04.00 bedes ringe til politiet med oplysninger i sagen.

Indbrud i to byggemarkeder

Del