Væk med de 3 retter – ind med tapas

Væk med de 3 retter – ind med tapas På Café Dyrehøj på Røsnæs har de gjort tapas til deres speciale. I år kan der bestilles nytårs tapas ud af huset . Arkivfoto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I år har Café Dyrehøj valgt at lave en traditionel samt en utraditionel julemenu, ligesom de har valgt at lave Nytårs tapas i år, og er dermed gået væk fra den vanlige 3 retters menu.

De sidste 12 år har Tina Thrysøe, der står bag Café Dyrehøj - Fra Chilli til Safran, kørt med den vanlige 3-retters nytårs menu, men år  har hun valgt at prøve noget nyt, og serverer dermed nytårs tapas ud af huset i stedet for den vanlige 3-retters.

Vi har valgt at prøve noget nyt i år, og det bliver altså en nytårs tapas med 12 anretninger på i stedet. Vi er lidt trætte af det, vi kender, og prøver derfor noget nyt. Så må vi se, om det er noget for kunderne. Der er i hvert fald minimal tilberedning,” fortæller Tina Thrysøe, fra Cafe Dyrehøj.

Nytårs Tapas 2021:

  • Jomfruhummer med hvidløg og urter (skal varmes)
  • Dampet torsk med råsyltede rødbeder og baconmayo
  • Oksetatar med tørret æggeblomme og mayo
  • Røsnæsskinke med hindbærbbq
  • Lynstegt tun med æblesalsa
  • Sliders med røget grisemørbrad og svampemayo
  • Marineret okseskødsspyd med Dyrehøjs chillicheesetops og hvidløgsmayo (skal varmes)
  • Sellerifritter med sesam og dip (skal varmes)
  • Solbærpannacotta
  • Ruby flødeboller med kransekagebund
  • 2 x brød, basilikumpesto, tomatpesto, oliventapanade, brunet smør og rørt smør

Julemusik og julebuffet

Men inden det bliver nytår, er der også den søde juletid, og fredag den 10. december er der således julemusik med Leo Weisleder Adolph samt stor julebuffet på Café Dyrehøj. ’

Den traditionelle julebuffet:

Marineret sild med honning og havtorn
Karrysild med kapers og dild
1/2 æg med rejer og mayo
Hønsesalat med bacon                                                                                     Graved ørred med dilddressing
Fiskefilet med remo og citron
Tartelet med høns i asparges
Kroketter med anderilette
Svinemørbrad med urter og bløde løg
Lun leverpostej med bacon og champignon
Sennepsglaseret skinke med stuvet spinat
Julesalat med grønkål, rødkål og dadler
2 slags ost med kompot
Ris a la mande med Karolines kirsebærsauce
Rugbrød, brød, smør og fedt

Cafe Dyrehøj er i øvrigt også med i ”Smag Lokalt” fra den 13. til den 17. oktober. Billetter kan købes via link på smaglokalt.dk

Både julebuffet og musik den 10. december, samt julemenu - traditionel såvel som utraditionel og endelig nytårs tapas kan alle bestilles på tlf.nr. 2657 1766 eller via mail: thrysoe@ka-net.dk

Del