USS Gunston Hall har sagt farvel til Kalundborg

I følge hjemmesiden MarineTraffic er næste stop Nordfolk i USA.

USS Gunston Hall har sagt farvel til Kalundborg Søndag sidst på eftermiddagen har det amerikanske krigsskib kastet fortøjningerne og har forladt Kalundborg med hjælp fra to slæbebåde. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Det amerikanske krigsskib USS Gunston Hall, som siden tirsdag i sidste uge har ligget i Kalundborg Havn, har forladt Kalundborg søndag sidst på eftermiddagen.

Tirsdag d. 19. juli anløb USS Gunston Hall Kalundborg Havn for at få foretaget en reparation af skibets køleanlæg. Planen var, at der var afgang igen ugen efter d. 26. juli, men reparationen trak ud og først her søndag sidst på eftermiddagen har det amerikanske krigsskib kastet fortøjningerne og har forladt Kalundborg med hjælp fra to slæbebåde.

I følge hjemmesiden MarineTraffic er næste stop Nordfolk i USA.

USS Gunston Hall og dens 650 mands store besætning har skabt megen opmærksomhed i Kalundborg. De mange soldater har været synlige i gadebilledet og rigtigt mange forretninger har haft en god omsætning, ikke mindst barer og restauranter hvor soldaterne har været hyppige gæster.

Også flere pizzeriaer har kørt i fast rutefart til havnen i Kalundborg med pizzaer til besætningen.

Rundvisning et tilløbsstykke

Under besøget i Kalundborg inviterede kaptajn Elizabeth Nelson og hendes besætning interesserede ombord til en rundvisning på krigsskibet. Det var der 600 som fik mulighed for. Interessen var kæmpestor for at komme ombord, men mange måtte gå forgæves og fik desværre ikke en billet grundet de begrænsede pladser.

USS Gunston Halls besøg i Kalundborg er formentligt en engangsforestilling og i det hele taget en sjælden gæst i danske havne.

USS Gunston Hall er et Whidbey Island-klasse docklandingsskib fra den amerikanske flåde. Skibet kommer fra 22nd Marine Expeditionary Unit i US Marine Corps og hører hjemme i Fort Story, Virginia.

Del