Unikt samarbejde med 10 virksomheder

"Det er vildt fedt med virksomhedernes store engagement – det lover godt for fremtiden”

Unikt samarbejde med 10 virksomheder
11-årige Sofia fra 5. klasse har været med til at bygge en faskine så oversvømmelsen foran klasseværelset forsvandt. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

For at markere afslutningen på virksomhedssamarbejder med i alt 10 lokale virksomheder inviterede Skolen på Herredsåsen alle interesserede forældre, elever og virksomhederne til en stor fællesfremvisning på hele skolen torsdag eftermiddag.

Torsdag eftermiddag var p-pladserne foran Skolen på Herredsåsen mere end fyldte. Fordelt rundt på hele skolen fremviste eleverne nemlig de produkter og den læring, de har fået gennem et intensivt undervisningsforløb med lokale virksomheder som samarbejdspartnere for deres forældre, bedsteforældre og andre interesserede.

Den store opbakning til fremvisningen glæder skoleleder på Skolen på Herredsåsen, Kristian Kallenbach: ”Det er helt overvældende det her. Det er helt fantastisk at se, hvor stolte eleverne er, når de viser deres projekter og produkter frem. Og så er det også vildt fedt med virksomhedernes store engagement – det lover godt for fremtiden”.

For Luca, Malthe og Trevor, der alle går i 7.b på skolen har forløbet være supergodt. I samarbejde med Kvickly Kalundborg har de og resten af klassen lært, hvordan man bedst sælger sin vare:

Vi har lært om apelformerne ethos, logos og pathos, så vi ved hvordan man skriver sin tekst. Og så har vi også lært om andelstanken, og hvordan man regner sin avance og moms ud”, fortæller de tre glade elever.

Lokal Afledning af Regnvand

5. klasse har arbejdet sammen med anlægsgartnervirksomheden Malmos og har bl.a. lært om LAR-løsninger, (Lokal Afledning af Regnvand). I deres eget lille firma har de planlagt, designet og udført et LAR-projekt hvor der lige uden for klasseværelset er der blevet gravet en faskine ned, ligesom eleverne har lavet en model af en faskine i et akvarium

”Vi har lært en masse om vand og hulrum i jorden, vi har også besøgt Malmos i Roskilde for at se hvordan de arbejder og så har vi gravet en faskine ned lige uden for klasseværelset hvor der faktisk var en oversvømmelse, det har været rigtigt sjovt,” fortæller 11-årige Sofia Lundvig. 

Projektarbejde for alle elever

Alle skolens 10 årgange har hver især arbejdet med en virksomhed, og sammen med virksomheden har de arbejdet med problemstillinger, der er at finde i den branche, virksomhederne er en del af. Det store fokus på praksisfagligheden og muligheden for at afprøve teori i praksis glæder Benjamin Hansen, der er far til Marius Hansen fra 8.b: ”Det er spændende, at skolen inddrager de store erhverv, vi har her i Kalundborg i undervisningen. Vi har virkelig mærket interessen for undervisningen og samarbejdet herhjemme, og så bliver det også lidt lettere at forstå, hvad man skal bruge det man lærer til, når man får det afprøvet i virkeligheden”, fortæller han.

8. årgang har samarbejdet med raffinaderivirksomheden AVISTA Green om blandt andet markedsføring af virksomheder og om, hvordan det gavner klimaet at genbruge olieprodukter og 3. årgang har skabt et spil som formidler den viden de har fået hos firmaet Intertek.

De 10 virksomheder som har deltaget i samarbejdet med Skolen på Herredsåsen er: Multi-Tech, Jyske Bank, Intertek, Houg, Musholm, Kvickly Kalundborg, Malmos, Stark Kalundborg, Avista Oil og Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Del