Ungehus Kalundborg godt fra start med stor donation

Onsdag aften blev der afholdt stiftende generalforsamling for Forening Ungehus Kalundborg og samtidig modtog foreningen en stor donation.

Ungehus Kalundborg godt fra start med stor donation
Bestyrelsen for Forening Ungehus Kalundborg består af: Keld Haapanen, Kim Kofod, Søren Kjærsgaard, Brian Jacobsen, Per Junge, Anika Lucassen, Camilla Mollerup Top, Nanna Blume, Kirsten Noe, Pylle Quaade, Nanna Winther. (på billedet mangler Brian Jacobsen) Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Ungehus Kalundborg er nu et skridt nærmere at kunne åbne dørene for de unge. Onsdag aften blev der afholdt stiftende generalforsamling for Forening Ungehus Kalundborg og samtidig modtog foreningen en stor donation.

I januar 2025 godkendte Kalundborg Kommunalbestyrelse, at Ungehuset Kalundborg kan etableres i den tidligere Juvi-klub på Bredgade 26 i Kalundborg. Formålet med Ungehuset er at skabe et åbent og inkluderende fællesskab for unge i Kalundborg, hvor de på tværs af uddannelser og baggrunde kan mødes, studere, skabe sociale og kulturelle aktiviteter og udvikle sig personligt og fagligt.

Ungehuset er organiseret med en todelt struktur, dels hovedgruppen (unge) som har ansvaret for husets aktiviteter, medlemsstruktur og daglige regler og dels Foreningen Ungehus Kalundborg, som vil fungere som støtteforening og sikre opbakning fra erhvervsliv og øvrige aktører samt bidrage til fundraising, netværk og økonomisk bæredygtighed.

Forening Ungehus Kalundborg havde onsdag aften indkaldt til en stiftende generalforsamling på HelixLab på Campus Kalundborg og her dukkede omkring 70 personer op, både de unge, personer fra erhvervslivet samt en række andre interesserede.

Advokat Per Nykjær gennemgik foreningens vedtægter, som med en enkelt rettelse blev godkendt. Herefter blev 11 bestyrelsesmedlemmer valgt. De otte, som gennem længere tid har arbejdet med projektet, blev valgt, det er Nanna Blume fra HelixLab, Anika Spandet Lucassen fra bosætningsteamet i Kalundborg Kommune, Keld Haapanen, direktør i Kalundborg Brugsforening, Kim Kofod Olsen, næstformand i Kalundborg Brugsforenings bestyrelse og ansat ved Novo Nordisk, Per Junge fra Electricom, Camilla Mollerup fra Knowledge Hub Zealand, Søren Kjærsgaard fra Sparekassen Sjælland-Fyn samt Brian Qvist Jacobsen fra Intertek. 

Endvidere blev følgende valgt til bestyrelsen: Kirsten Noe, underviser og tilknyttet LIFE Fonden, Pylle Quaade, fra Ungegruppe Vestsjælland, og Nana Winther, skoleleder hos Fjordsang i Holbæk.

Planen er, at ungehuset skal åbne til studiestart i september i år, derfor skal der også arbejdes hurtigt og der er ikke tid til lange møder.

”Vi har valgt, at vi bygger mens vi løber, så vi ikke skal vente to år på at komme i gang. Det handler om at få det her til at flyve, og så kan det godt være at der er ting som ikke er helt klar fra start," sagde Keld Haapanen, direktør i Kalundborg Brugsforening.

Stor donation

Foreningen Ungehus Kalundborg har kigget meget mod Holbæk og deres succesfulde ungeprojekt Lucerna, som blev stiftet tilbage i 2021. Lucerna var også repræsenteret til den stiftende generalforsamling og under eventuelt uddelte Lucerna Fonden en stor check på hele 250.000 kr. til Foreningen Ungehus Kalundborg. Nu skal bestyrelsen så i gang med at skaffe både penge og håndværkere, som vil bidrage til projektet.

Nu fanger bordet

Per Junge, indehaver af Electricom, har gennem lang tid været fortaler for et ungehus i Kalundborg. Han har været med i den indledende projektgruppe og sidder nu også i bestyrelsen for Forening Ungehus Kalundborg.

Det er fedt, men nu fanger bordet og det er først nu arbejdet rigtigt starter. Det er gode folk som har sat sig sammen og har fået det til at ske og både kommunen og erhvervslivet har støttet op,” fortæller Per Junge, og fortsætter, ”Ungehuset bliver ikke kun for studerende, men lige så meget lærlinge og elever fra erhvervslivet."

Ungehuset skal fungere som et åbent, ungestyret mødested og bidrage til at styrke trivsel og fællesskab blandt unge i Kalundborg. Det skal også understøtte byens attraktivitet som studieby og bidrage til fastholdelse af unge efter endt uddannelse.

Del