Unge tilbydes et fritidsjob på kommunens plejecentre

"Det er jo ikke job hvor man skal vaske op eller rydde op, det er job hvor de unge skal hygge sig med plejehjemsbeboerne"

Unge tilbydes et fritidsjob på kommunens plejecentre

Af Jens Nielsen

Er du mellem 14 og 17 år, kan du i Kalundborg Kommune søge fast fritidsjob som ’spirer’ på et af kommunens plejehjem, sådan står der i den jobansøgning som Kalundborg Kommune har lagt op på deres hjemmeside.

Som ’spirer’ er de primære opgaver sociale aktiviteter med beboerne. Kalundborg Kommune tilbyder ansættelse en til to eftermiddage om ugen, hvor ungarbejderne arbejder to timer ad gangen.

For at sikre den unge en god opstart, får de tilknyttet en til to faste personaler som kan hjælpe godt i gang og fortælle om arbejdet på plejehjemmet.

”Det er faktisk helt nyt, at vi nu tilbyder unge mennesker et fritidsjob på kommunens plejecentre, det har fungeret virkeligt godt i andre kommuner og nu prøver vi det af i Kalundborg Kommune,” fortæller Jette Feldthaus, chefkonsulent i HR og Personale i Kalundborg Kommune.

Hun fortsætter, ”Der mangler hænder mange steder og der er en række af opgaver som de unge kan være med til at løse, og så hænger det også sammen med, at vi i efteråret tog erhvervspraktikanter ind for første gang, så der er flere ting der prøves af og på sigt får de unge måske lyst til et job i Kalundborg Kommune.” 

Politisk er der afsat 100.000 kr. til projektet i år og 150.000 kr. til næste år.

"Vi er spændte på at prøve det af. Det er jo ikke job hvor man skal vaske op eller rydde op, det er job hvor de unge skal hygge sig med plejehjemsbeboerne, fx kortspil, rafling, gå en tur, hjælpe dem med deres iPad eller telefon, det er den slags opgaver de unge skal hjælpe med. På den måde kan det frigøre vores faste personale til mere plejekrævende opgaver,” fortæller Susan Skeel Olsen, centerchef for kommunens plejecentre, og fortsætter,

”Og så håber vi selvfølgelig, at nogle af de unge mennesker synes det er så interessant et fag, at de måske søger en elevplads hos os når den tid kommer, vi har brug for dem.”

Der er job til ca. to unge på hvert af plejecentrene i Kalundborg Kommune, og der er allerede kommet flere ansøgninger, oplyser Susan Skeel Olsen, der i øvrigt roser Ældre- og Sundhedsudvalget for at være lyttende og engagerende.

Løn og ansættelsesvilkår

De ugentlige arbejdstimer aftaler den unge med lederen af det enkelte plejecenter, og arbejdstiden tilrettelægges selvfølgelig efter skole. Lønnen er efter overenskomst, oplyser Kalundborg Kommune.

Ansøgning

Hvis du synes, at det lyder som noget for dig, skal du sende en motiveret ansøgning, læs mere – klik her

Del